23948sdkhjf

Stor el-installatørvirksomhed løfter de grønne kompetencer hos sine lærlinge

81 elektrikerlærlinge fra ELCON deltager i disse uger i et skræddersyet uddannelsesforløb for at ruste lærlingene til fremtiden i faget

Elektrikerfaget kommer til at spille en nøglerolle i den grønne omstilling i takt med elektrificeringen af Danmark. Derfor er 81 lærlinge fra elinstallationsvirksomheden ELCON i disse dage på et lærlingemodul, der sætter fokus på emner som teknologi, innovation og bæredygtighed.

Det særligt tilrettelagte forløb er etableret i samarbejde med uddannelsesinstitutionen Aarhus Tech og byder på et fagligt program med undervisning, cases samt oplæg fra erfarne kolleger om alt fra specialkompetencer til arbejdsmiljø. På modulet deltager lærlinge fra hele landet, og ambitionen er at tilbyde lærlingene et ekstra uddannelsesforløb med de vigtigste færdigheder til fremtiden i elektrikerfaget.

Foruden de faglige indspark, giver modulet mulighed for, at lærlingene kan lære hinanden at kende på tværs af afdelinger og landsdele direktør Karsten Lønvig, ELCON

- Der stilles nye krav til de kompetencer, som elektrikere skal mestre i fremtiden på grund af den grønne omstilling og elektrificeringen. Vores lærlingemodul i samarbejde med Aarhus Tech skal derfor bidrage til at klæde vores lærlinge ekstra godt på til fremtiden i faget, siger adm. direktør i ELCON, Karsten Lønvig, i en pressemeddelelse.

- Foruden de faglige indspark, giver modulet mulighed for, at lærlingene kan lære hinanden at kende på tværs af afdelinger og landsdele, oplyser han.

ELCON beskæftiger i dag 1.100 medarbejdere, hvoraf 180 er lærlinge. Elektrikerlærlingene i ELCON kommer igennem læringsmodulet ad to omgange under deres læretid. ELCON Modul blev startet i samarbejde med Aarhus Tech i 2020 for at tiltrække og fastholde talenter.

Massiv mangel på elektrikere

David Andreas Søtbæk Jacobsen har netop deltaget i ELCON Modul, og han var særligt begejstret for muligheden for ekstra viden:

- Jeg synes, det er rigtig spændende, at jeg under min læretid har kunnet prøve så meget forskelligt. Jeg har løst både serviceopgaver, arbejdet på store byggepladser i entreprise og i vores afdeling for industriteknik. ELCON Modul er også et rigtig godt initiativ, hvor vi har mulighed for ny viden og at lære mere om ELCONs afdelinger og hinanden, siger David Andreas Søtbæk.

Uddannelsessamarbejdet mellem ELCON og Aarhus Tech er også etableret ud fra ambitionen om at tiltrække flere til faget i fremtiden. Frem mod 2030 kommer Danmark nemlig til at mangle mere end 10.000 elektrikerårsværk, hvoraf omkring halvdelen af disse skyldes investeringer i den grønne omstilling. Det viser en analyse fra 2022, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Dansk El-forbund står bag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078