23948sdkhjf

Overtryk presser rude ud af spritnyt skolebyggeri

Det er kun en måned siden, Kronprinsesse Mary klippede snoren over til det storstilede byggeri til over 150 millioner kroner mellem Kaas og Pandrup.

Men selvom Skolecenter Jetsmark er så nyt, at man stadig kan lugte malingen, fik eleverne i en 7. klasse sig en slem overraskelse, da de havde madkundskab torsdag formiddag.

Det skriver Nordjyske

Mens børnene satte kyskager i ovnen, opstod der en hyletone, som hurtigt blev højere og højere. Hyletonen kommer fra ventilationsanlægget.

- De her nye bygninger er helt vildt tætte, og vi har nogle gange oplevet, at der er kommet en hyletone, fordi der simpelthen kommer overtryk, forklarer skoleleder Randi Laustsen.

Bygherre tilkaldt

Det kan relativt nemt justeres teknisk, men torsdag i madkundskabslokalet bliver hyletonen hurtigt så høj, at det er ubehageligt.

- Det er som at have hovedpine i ørerne, så læreren beslutter, at okay, vi kan ikke være her. Men døren vil ikke åbne indad på grund af overtrykket, så hun finder en dør, der åbner udad, fortæller skolelederen.

Men i det hun hiver i håndtaget og åbner døren, sker der noget uventet.

- Så siger det puf, og så krøller en af de her store ruder simpelthen sammen og falder ud. Det er overtrykket, der har presset ruden ud.

Ruden var cirka fire kvadratmeter stor, men der skete heldigvis ikke nogen noget.

Efter hændelsen tilkaldte ledelsen hurtigt bygherren, der rykkede ud med både ingeniør, vinduesproducent og ventilationsspecialist. Samtidig blev overbygningen, som har klasselokaler på 1. sal sendt hjem for en sikkerheds skyld, hvis andre vinduer skulle falde ud.

- Hvis der var den mindste tvivl om, hvorvidt det kunne ske, ville vi slet ikke kunne være i det. Det handler jo om børnenes sikkerhed, siger hun.

Torsdag aften havde fagfolkene været alle vinduer igennem og eleverne mødte ind igen fredag morgen.

- De har forsikret os om, at det var et enkeltstående tilfælde, hvor der har været en fejl på det ene vindue, samtidig med at der har været noget med ventilationen. De har været virkelige hurtige, ordentlige og professionelle, så det er enormt betryggende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094