23948sdkhjf

Byggecenter klar til bæredygtig festival på Als

Bygma Sønderborg er med på Familiens Klimafestival på Danfoss Universe for blandt andet at inspirere den yngre generation til at træffe bæredygtige valg

Byggecenterkæden Bygma lægger ikke skjul på, at det vigtigt at vise både kunder, leverandører og samarbejdspartnere, at man tager bæredygtighed alvorligt. Men det er også vigtigt at inspirere den yngre generation, der i fremtiden kommer til at mærke de valg og fravalg, der tages. Derfor deltager Bygma Sønderborg på Familiens Klimafestival

Familiens Klimafestival, der løber af stablen på lørdag den 30. september på Danfoss Universe på Als, danner rammen om en dag, hvor udstillere kan dele deres viden og passion for hvordan, man kan skabe en grønnere fremtid med lokale børn og unge og deres familier. Bygma Sønderborg er med på festivalen, hvor direktør, Morten Bak, står klar med virksomhedens biogaslastbil og til at fortælle om Bygmas bæredygtige initiativer.

- Vi glæder os til at vise vores initiativer til at reducere Bygmas klimaaftryk på Familiens Klimafestival. Bæredygtighed er et afgørende fokus for både fremtidens byggeri og fremtidens samfund og dermed også for os. Derfor håber vi, at vi med vores tiltag kan inspirere de unge besøgende og deres familier, fortæller Morten Bak.

Stiller krav til leverandørerne

Et vigtigt skridt på vejen i Bygmas grønne omstilling er at opsætte krav ikke bare til sig selv, men også til leverandørerne. Det gør Bygma f.eks. med deres team af bæredygtighedskonsulenter på tværs af landet, der hjælper og rådgiver kunderne i dagligdagen. Derudover har Bygma en dybdegående dialog om bæredygtighed med leverandørerne til byggecenterkæden.

- Vi stiller krav til os selv og vores leverandører, når det kommer til klimaaftryk. Vi har for eksempel besluttet, at vi kun vil sælge træ, der kommer fra bæredygtig skovdrift og med en FSC- eller PEFC-certificering. Derudover har vi lanceret ”det grønne valg,” som giver kunderne muligheden for at vælge det produkt, der har den mindste dokumenterede miljøbelastning, siger Morten Bak direktør i Bygma Sønderborg.

Kilde: Bygma

- Vi udfordrer hele tiden os selv til at tænke CO2-reduktion, og der er intet, der er for småt. Til klimafestivalen har vi vores biogaslastbil med, som et konkret eksempel. Ikke alene kører den på et mere bæredygtigt brændstof end diesel, den har også en elektrisk kran. Det betyder, at der ikke er en motor, der skal stå i tomgang, når kranen bruges, fremhæver Morten Bak.

Digitalisering og bæredygtighed går hånd i hånd

Bygma har også øget fokus på digitalisering. Og det hænger også i sammen med klimakrav og bæredygtighed. Sidste år lancerede byggecenterkæden således ProffDok, hvor kunder kan downloade den lovpligtige dokumentation såsom EPD’er, vejledninger og certifikater. Det skaber et bedre overblik – både over klimapåvirkningen og selve byggeprocessen.

- Digitalisering og bæredygtigt byggeri går hånd i hånd. I fremtidens byggeri er der mange krav til dokumentation. Derfor er det afgørende, at vi lykkedes med at digitalisere processen – fra udbud til fakturering, lyder det fra Morten Bak.

- Med ProffDok kan den tømrermesteren med tre klik samle alt den nødvendige dokumentation. Det sparer tid og giver det bedst mulige overblik i forhold til overholdelse af klimakravene og projektet, man er en del af, pointerer Morten Bak

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078