23948sdkhjf

Tyve går målrettet efter varevogne

Tekniq Arbejdsgiverne argumenterer fortsat for hurtigere frigivelse af indbrudsdata som et "oplagt tiltag i kriminalitetsbekæmpelsen"

Det er langt fra uhørt med indbrud i varevogne. 

Tværtimod viser Tekniq Arbejdsgivernes nye medlemsundersøgelse, at hver fjerde installatør det seneste år har været ramt. 

Det skriver branche- og arbejdsgiverforeningen i sit seneste nyhedsbrev. 

En af dem, der har oplevet indbrud, er Klaus Jakobsen fra Egedal El i Nordsjælland. Ifølge ham er "frækheden oppe på maks". 

- Tyverierne sker på offentlige veje og lige under gadelamper, så tyvene er tydeligvis helt uden skam i livet. Det er vildt frustrerende ikke at kunne gøre noget, og når det føles som om, at samfundet ikke gør noget ved problematikken, så står man som virksomhedsejer tilbage med en kæmpe afmagt over hele situationen, siger han. 

At problemet er stort, bekræftes ifølge Tekniq Arbejdsgiverne af politiets data. Det seneste halvår har der været næsten 2.000 anmeldelser.

Det er jo et helt absurd omfang! Man ville jo aldrig acceptere, hvis hver fjerde husejer havde været udsat for indbrud i løbet af det sidste år underdirektør Maria Schougaard Berntsen, Tekniq Arbejdsgiverne

Organisationen har tidligere argumenteret for hurtigere frigivelse af indbrudsdata fra politiet. En pointe, underdirektør Maria Schougaard Berntsen holder fast i.

- Det er jo et helt absurd omfang! Man ville jo aldrig acceptere, hvis hver fjerde husejer havde været udsat for indbrud i løbet af det sidste år. Der er med andre ord brug for nye initiativer, og her er en øget data-tilgængelighed med for eksempel tyveridata i realtid et oplagt tiltag i kriminalitetsbekæmpelsen, siger hun.

Otte råd mod indbrud i varebiler

1. Lad vær med at efterlade særligt værdifuldt værktøj/måleudstyr i varebilen
2. Mærk dit værktøj og måleudstyr, hvis det efterlades i varebilen (DNA-spray og/eller GPS-tracking)
3. Undgå at parkere varevognen på øde og mørke steder
4. Placér varevognen, så det er besværligt at komme til varevognens side og bagdøre
5. Køb en bil uden vinduer, eller få sat en spejlfilm på, så tyven ikke kan kigge ind
6. Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen (deaktiver knappen i kabinen, der låser dørene op til varerummet)
7. Sæt en indvendig hængelås på indersiden af sidedøren (som til skuret derhjemme), og gå ud ad bagdørene
8. Montér en spærre på anhængertrækket, der forhindrer bagdørene i at kunne åbne.

Kilde: SMVdanmark (med input fra autoorganisationerne i Rigspolitiet)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094