23948sdkhjf

Lokal entreprenør vinder stor renovering af skole i Aarhus

Med en bevaringsværdi på niveau 3 er der store krav til renoveringen og udbygningen af skolen

Efter mere end 80 år er tiden inde til, at Skovvangskolen i Aarhus skal moderniseres efter alle kunstens regler. Samtidig skal skolen fra 1937 udvides, så der er plads til endnu flere elever.

Nu er hovedentreprenøren udpeget, og valget er faldet på den aarhusbaserede entreprenør Jorton.

- Vi går til sagen med både murer- og betonentreprisen i egenproduktion. Her har vi de helt rette erfaringer og kompetencer til at arbejde med respekt for både arkitekturen, såvel som tidsplanerne, udtaler Flemming Løgstrup Hansen, projektchef hos Jortons aarhusianske afdeling, i en pressemeddelelse.

Opgaven omfatter 2.100 kvm nybyg plus 7.500 kvm ombygning og renovering. Jorton oplyser kontraktsummen til cirka 75 mio. kr. 

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterdatabase til overvågning af projekter og udbud, var fem prækvalificeret til hovedentreprisen. Der var tale om Enemærke & Petersen, Entreprenørfirmaet Poul Pedersen samt MT Højgaard, Nordstern og Jorton.

Bevaringsværdi på niveau 3

Skovvangskolen, der er tegnet af arkitekterne Alfred Mogensen og Harald Salling-Mortensen, stod færdig i 1937 som et eksempel på den modernistiske funkisstil og satte i sin tid rammerne for det gode skolebyggeri. Med en bevaringsværdi på niveau 3 har det også stor betydning for, hvordan man skal gribe renoveringen og udvidelsen an.

- Vi har jo vores fødsel her i Aarhus og vi var et ungt og meget lokalt firma, dengang byggeriet af skolen startede. Jeg kan derfor ikke lade være med at tænke, at der er historisk forbindelse mellem os og Skovvangskolen, siger Flemming Løgstrup Hansen.

Helt konkret skal udvidelsen medføre at skolen går fra tre til fire spor, og alle rum skal opgraderes, så indeklima og læringsmiljøet får et løft.

Projekt Skovvangskolen

  • Bygherre: Aarhus Kommune
  • Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter
  • Hovedentreprenør: Jorton
  • Rådgivere: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen, DBI Dansk brand og sikring
  • Areal: 2.100 kvm nybyg og 7.000 kvm ombygning/renovering
  • Kontraktsum, hovedentreprise: Cirka 75 mio. kr. ekskl. moms

Kilde: Jorton

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125