23948sdkhjf

Miljøkortlægning sikrer nedrivningsarbejde uden overraskelser

Miljøkortlægningen skal være på plads før en renovering eller nedrivning, så man har et optimalt grundlag for det samlede udbudsmateriale – det ved man hos OBH Rådgivende ingeniører, der også tilbyder udredning af skimmel og fugtangreb.

”En uvildig miljøkortlægning bør gennemføres allerede, når beslutningen om ombygningen eller nedrivning er taget. På den måde kan vi sikre et optimalt grundlag for det samlede udbudsmateriale”, siger Kim Hansen, der er forretningschef i afdelingen for Miljø & Sundhed.

Der kan gemme sig mange ubehagelige overraskelser i ældre bygninger, når de skal renoveres eller nedrives.

Asbest, tungmetaller, PCB og andre miljø- eller sundhedsskadelige stoffer er ikke bare til fare for det omkringliggende miljø og for medarbejdere på byggepladsen, men de kan også have alvorlige konsekvenser for byggeriets budget og tidsplan, hvis de dukker uventet op under nedbrydningsarbejdet.

For at sikre sig mod dyre overraskelser, er en miljøkortlægning nødvendig, og den er lovpligtig, hvis der produceres mere end 1000 kilo byggeaffald. Det fortæller Kim Hansen

”Vi oplever, at kommunerne de senere år har stort fokus på om reglerne bliver overholdt, særligt ved større nedrivnings- og renoveringsopgaver.”

OBH Rådgivende ingeniører råder både over kemilaboratorium og byggeteknisk ekspertise, og kan levere præcise analyser og vejledninger til hvordan miljøfarligt byggeaffald og -komponenter kan fjernes og bortskaffes forsvarligt.

OBH Rådgivende Ingeniører har sit eget bygningslaboratorie, hvor prøverne analyseres. Foto: Ture Andersen.

”Vi kan være med hele vejen. Vi kan både udtage relevante prøver fra relevante bygningsdele, udføre laboratorieanalyser, gennemføre omfangsbestemmelser og udarbejde vejledninger for både personbeskyttelse, arbejdsprocesser og affaldshåndtering. Vi kan også indgå i udarbejdelsen af udbudsmaterialet og føre tilsyn, mens arbejdet står på”, siger Kim Hansen.

”Samlet set kan vi sikre, at opgaven ikke kommer til at indeholde kostbare og sundhedsfarlige overraskelser, og vores kunder kan føle sig tryg i økonomien.”

 

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078