23948sdkhjf

Entreprenør-elever får flere kompetencer

Målet med ny entreprenøruddannelse er at gøre de unge klar til arbejde hos de små og mellemstore entreprenørvirksomheder, der kalder på kvalificeret arbejdskraft

I januar 2024 slår erhvervsskolen Mercantec i Ulfborg nær Holstebro i Vestjylland dørene op til en helt ny entreprenøruddannelse for unge, som vil have en fremtid med entreprenør- og anlægsopgaver.

Den nye uddannelse, som er blevet til i et tæt samarbejde mellem Mercantec og brancheforeningen DM&E (Danske Maskinstationer & Entreprenører), skal give eleverne alle de kompetencer, de skal bruge for at løse branchens udfordringer nu og fremover. Målet med uddannelsen er således at gøre de unge klar til arbejde hos de små og mellemstore entreprenørvirksomheder, der kalder på kvalificeret arbejdskraft.

Uddannelsen omfatter således både rørlægning, kloakering, maskinføring og meget mere. De unge lærer også om lovpligtige krav, kvalitetssikring, økonomi og ledelse, forklarer DM&E i en pressemeddelelse.

- Uddannelsen er et seriøst karrierevalg, der kan tiltrække de unge til branchen. Det giver dem mulighed for at forfølge en entreprenør-fokuseret karriere med mange spændende opgaver og udfordringer. Uddannelsen er også praksisnær og projektorienteret, så de unge får en god oplevelse af at arbejde under realistiske forhold, siger Bent Juul Jørgensen, branchedirektør i DM&E.

Alsidig uddannelse

- Rørlæggeruddannelsen indgår i uddannelsens forløb, og det er et vigtigt element, da det betyder, at de unge får de nødvendige kompetencer inden for rørlægning, kloakering, afløbsplaner og afløbssystemer. Det er altafgørende, da denne del af uddannelsen er lovpligtig, hvis man skal udføre selvstændigt kloak-arbejde for en autoriseret kloakmestervirksomhed, forklarer Bent Juul Jørgensen.

Ud over viden om korrekt rørlægning undervises også om afsætning af koter, flytning af jord, byggemodning, nivellering, kvalitetssikring med videre. Eleven får også mulighed for at udvikle sine evner til at være effektiv og økonomisk gennem projektopgaver, der forbereder ham eller hende til at blive en fremtidig sjakbajs, hedder det i pressemeddelelsen.

Tre-årigt forløb

Uddannelsen, som er tre-årig, kommer til at foregå på Mercantecs uddannelsescenter i Ulfborg nær Holstebro i Vestjylland. Uddannelsen består af seks skoleophold og et afsluttende projekt. For at komme i betragtning skal eleven have en kontrakt med en virksomhed, og så vil der blive lavet en kontrakt mellem skole, elev og virksomhed.

Virksomheder/elever kan høre mere om uddannelsen på et informationsmøde på skolen onsdag den 8. november kl. 10:00-13:00.

Kilde: DM&E

Uddannelsen har også fokus på betjening af maskiner. Maskinførere skal kunne håndtere entreprenørmaskiner, der bliver dyrere og mere avancerede og det kræver kompetencer at udføre komplekse graveopgaver med den nyeste teknologi, samtidig med at man sparer brændstof og passer på maskinerne. Det er også vigtigt at have faglig viden om, hvordan man undgår graveskader, der kan ødelægge kabler og ledninger. Derfor får eleverne på uddannelsen mulighed for at arbejde med forskellige entreprenørmaskiner som for eksempel rendegravere, hydrauliske gravemaskiner, dumpere og andre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141