23948sdkhjf

El-installatør mangler folk: Drop ansøgning – send os bare en sms

Det giver ikke mening i håndværkerbranchen, at jobsøgere skal udfylde ansøgningsskemaer, skrive CV og sættes i forbindelse med HR, før en ansættelseskontrakt kan landes, mener servicedirektør Palle Egelund Jensen, Elcon

Selvom presset på det danske arbejdsmarked generelt, ifølge tal fra Danmarks Statistik, er ved at lette lidt, så har mange virksomheder i byggeriet stadig svært ved at skaffe tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft.

Især inden for el- og vvs-faget spidser kampen om arbejdskraften for alvor til. Ledigheden i elektrikerfaget er på vej mod alletiders bundrekord med under 1 pct. ledige på landsplan En undersøgelse foretaget af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering tidligere på året, viser, hvor slemt det står til; 40 pct. af alle jobopslag, målrettet elektrikere, er forgæves.

Det oplever servicedirektør hos det landsdækkende elinstallatørfirma Elcon, Palle Egelund Jensen, på nærmeste hold:

- Lige nu har jeg jobs til mere end 20 elektrikere, forklarer Palle Egelund Jensen, som står for Elcons serviceaktiviteter på Sjælland og Fyn.

Unødigt kompliceret

Som i så mange andre virksomheder, foregår rekrutteringen af nye medarbejdere hos Elcon via traditionelle jobopslag. Også på virksomhedens hjemmeside kan ledige elektrikere eller elektrikere, som vil skifte job, se og søge de aktuelle, ledige jobs ligesom der kan indsendes uopfordrede ansøgninger. Men det er stadig svært at rekruttere, lyder det fra servicedirektøren, som har fået succes med en anden metode:

- Jeg spurgte vores HR-afdeling, hvad de tænkte at gøre ved problemet. Og så fik jeg så lige spørgsmålet retur; hvad tænkte du selv at kunne gøre!?, fortæller Palle Egelund Jensen.

- Jeg gik i tænkeboks og en af mine første tanker var, at det virker unødigt kompliceret for en jobsøgende elektriker at skulle igennem ”hele møllen” med at skrive CV og jobansøgning og maile eller oploade det hele til en HR-afdeling. Især fordi mange jobskifter i byggeriet i forvejen ofte sker via mund-til-mund-metoden.

Det giver jo ikke mening i en klassisk håndværkerbranche, at jobsøgere skal udfylde ansøgningsskemaer, skrive ansøgninger og sættes i forbindelse med HR, før en ansættelseskontrakt kan landes. Det skal være langt nemmere, mener Palle Egelund Jensen.

Mere end 1.100 medarbejder

Elcon A/S er en landsdækkende aktør på det eltekniske marked med cirka 1.100 medarbejdere, heraf ca. 180 lærlinge. Elcon har hovedkontor i Aarhus og afdelinger i hele landet.

Virksomheden betjener kunder inden for både B2B, B2G og B2C-markedet, som kan trække på Elcons tekniske specialister og ressourcer inden for blandt andet elinstallation, bygningsautomatik, energioptimering, løsninger til vedvarende energi, sikring, indeklima, automation, termografering, forsyningsanlæg, vejbelysning og trafiksignaler.

Elcon, som er grundlagt i 1984, ejes i dag af energikoncernen NRGi.

Kilde: Elcon

- Jeg lagde derfor et opslag på min LinkedIn profil, hvor jeg nævnte problematikken og forklarede, at det er lige så fint at gribe telefonen og ringe til os - eller simpelthen bare sende en sms - hvis man er interesseret i et konkret job eller bare er nysgerrig på at høre, hvordan det er at arbejde i Elcon. Jeg fik flere gode kommentarer til mit opslag, som også blev delt mange gange, ligesom flere af servicelederne og andre Elcon-folk delte opslaget på andre sociale medier, forklarer Palle Egelund Jensen og tilføjer, at opslaget på kort tid resulterede i 10 henvendelser, hvoraf flere har ført til ansættelser.

Vigtigt med fysisk møde

Nu har Elcon ændret praksis i alle afdelinger, når man skal søge job i virksomheden. Det er fint med et opkald eller en sms, så man kan aftale et fysisk møde og få tingene på plads.

- Det er stadig vigtigt, at man lige mødes face-to-face og ”kigger hinanden an”. Udover kvalifikationer og forventningsafstemninger, så handler det jo også langt hen ad vejen om kemi og selvfølgelig også om at få sat en ordentlig kontrakt sammen. Vi har sådan set bare gjort os mere tilgængelige og lettere at komme i kontakt med – og nu fremgår det også af vores hjemmeside, at man som jobsøgende i første omgang bare kan nøjes med at sende en sms eller ringe direkte til os, konstaterer Palle Egelund Jensen.

Artiklen er en del af temaet AUTORISERET.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093