23948sdkhjf

Kurator sætter konkursramt byggefirmas hovedkontor til salg

Prisen er 15 mio. kr. under det, som ledelsen i det vejlensiske byggefirma ville have for bygningen i 2021. Den heldige køber får blandt andet et rum til "fredagsbar"

Der kan være godt nyt på vej til kreditorerne efter konkursramte STB Byg.

Kuratellet har sat det vejlensiske byggefirmas tidligere domicil til salg for 22 mio. kr. via mæglerfirmaet Colliers, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Har de held med at få den ønskede pris for ejendommen nær E45 motorvejen, er der skaffet en del af det store millionbeløb, kreditorerne gjorde krav på efter STB Bygs konkurs i juni 2022.

Kravene mod det konkursramte firma lød på godt 390 mio. kr., da kreditorernes statusopgørelse kom frem i oktober sidste år. På daværende tidspunkt havde kurator, Henrik Steen Jensen fra advokatfirmaet Holst, fundet beskedne 350.000 kr.

Konkursen, som ramte STB Byg A/S og STB Håndværk A/S i juni 2022, kom efter en kendelse i en voldgiftsag, der omhandlede en entreprisesag fra 2017. Kendelsen kostede ifølge daværende direktør og ejer Jan Olesen et tocifret millionbeløb, hvorefter ledelsen valgte at indgive konkursbegæring.

Markant prisfald

Det er ikke første gang, at domicilejendommen fra 2018 er på markedet.  

Allerede i 2021 satte den daværende ledelse i STB Byg et prisskilt på 37,5 mio. kr. på bygningen. Men længere kom det ikke. For efter, at tidligere direktør og ejer Jan Olesen i februar 2022 købte sin daværende partner Jens Winther ud af firmaet, blev et ejendomssalg droppet.

Efter konkursen i juni 2022 forsøgte de to kuratorer sig så igen med et salg. Trods interesse blev det dog aldrig til en handel. 

Nu prøver de så igen - denne gang med prisskiltet på 22 mio. kr.  

Rum til "fredagsbar"

Bygningen er indrettet med cirka 1.260 kvm kontor samt 489 kvm lager. Kontordelen i tre plan har blandt andet kontorer, fitnessrum og rum til "fredagsbar".

Ejendommens grundareal er på 24.160 kvm, så der er mulighed for bygge mere til både kontor og/eller lager.

- Ejendommen har - som alle kan se- en meget synlig beliggenhed, og derudover er der plads til at bygge yderligere på grunden. Derfor forventer vi, at der vil være interesse fra både købere, som selv kan bruge bygningen og fra ejendomsinvestorer, som kan have interesse i at købe, udleje og eventuelt bygge mere på grunden, fortæller direktør hos Colliers i Vejle, René Neesgaard, til Vejle Amts Folkeblad.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132