23948sdkhjf

Se billederne: Esbjerg-byggeri løber med pris

Esbjergs nyeste vartegn, Lanternen, er netop kåret til vinder af Danish Wood Award 2023

Esbjergs nyeste vartegn, Lanternen, er netop kåret til vinder af Danish Wood Award 2023.

Bygningen blev indviet i januar dette år og er hjemsted for vandsportsklubber, bådopbevaring, træningsfaciliteter, et stort værksted. Samtidig danner bygningen anker- og mødepunkt for byens maritime foreningsliv.

Priskomiteen fremhæver Maritimt Centers stærke arkitektoniske fremtoning, og at det er ifølge priskomiteen et projekt, der "sanser stedet og udnytter dets fulde potentiale".

- Valget er faldet på Maritimt Center, fordi det på alle måder er et helstøbt projekt, fortæller formand for Danish Wood Award Mikael Koch og fortsætter:

- Bygningen er en arkitektonisk perle, der i sit formsprog tager udgangspunkt i skibsbyggeriet. Man genkender spanterne og klinkbeklædningen. Materialerne er brugt optimalt i forhold til husets funktioner og det barske vejrlig.

Bygningen er udført i træ indvendigt som udvendigt på nær betondækket i stueetagen, der er skabt til at kunne modstå oversvømmelse. 

De bærende konstruktioner på øverste etage er udført af limtræssøjler og træspær, mens alle facader og tagkonstruktioner er udført som isolerede trækassetter. Facader og tag består af varmebehandlet fyrbeklædning, mens terrassebeklædningen er Guariuba, et hårdttræ som vokser i Syd- og Mellemamerika. Indvendigt er der primært anvendt krydsfiner og lister af fyr. 

- Vi er utrolig stolte og ikke mindst glade for de fine ord, der følger med prisen. Maritimt Center er resultatet af et fantastisk samarbejde mellem Snøhetta, WERK og Esbjerg Kommune, og vi er i dag alle begejstrede for, at det er lykkes at skabe en unik destination, som lyser op på den danske vestkyst, og hvor alle kan finde vej til nye fællesskaber omkring havet, siger Thomas Kock, Kreativ Direktør i WERK Arkitekter.

Der et 'h' og et 'k' til forskel mellem priskomiteens Mikael Koch og kreativ direktør i WERK Thomas Kock, og de er således ikke familiært relateret. WERKs Lanternen har vundet hæderen foran blandt andet Bjarke Ingels' Vardemuseerne og Balancen i Ry, som er er seniorbofællesskab, hvor Vandkunsten er arkitekter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078