23948sdkhjf

Anlægskæmpe buldrer frem: Mere end fordobler overskuddet

Den sjællandske anlægsentreprenør M.J. Eriksson har haft et forrygende år målt på top- og bundlinje

Stor aktivitet i markedet og flere offentlige udbud har i det seneste år skubbet kraftigt til forretningen hos M.J. Eriksson i Brøndby.

Den familieejede anlægsentreprenør kan således se tilbage på det forgangne regnskabsår 2022/23, hvor både omsætning og indtjening fik et kraftigt løft.

Toplinjen voksede med 27 pct. til knap 3,1 mia. kr., mens driftsresultatet løftede sig til knap 163,2 mio. kr. fra 63,5 mio. kr. året før. Det svarer til en overskudsgrad på 5,4 mod 2,6 pct. i regnskabsåret 2021/22.

Ledelsen betegner det samlede resultat som 'tilfredsstillende i forhold til forventningerne'.

I indeværende regnskabsår 2023/24 forventes en overskudsgrad i niveauet 2-4 pct. 'med de usikkerheder, der knytter sig til udviklingen i energi- og råvarepriser m.m. for det kommende år', som det udtrykkes i ledelsesberetningen.

Familieejer gennem tre generationer

  • Anlægsentreprenør M.J. Eriksson blev grundlagt i 1945, har hovedkontor i Brøndby og tæller i dag cirka 620 medarbejdere. Den er familieejet gennem tre generationer.
  • Virksomheden arbejder blandt andet med vej- og banearbejde, havnebyggeri, kystsikring, klimatilpasning, byggemodning, fundering, tunnelering, landskabsregulering og kranudlejning.
  • Selskabet kalder sig Danmarks største jord- og anlægsentreprenør og har også datterselskab i Sverige.
  • Virksomheden har kontorer over hele landet og råder over cirka 450 entreprenørmaskiner, mobilkraner og jernbanemaskinel.

M.J. Eriksson A/S

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094