23948sdkhjf

Europas største logistikcenter i træ er på vej

Skov, eng og vådområder er en stor inspiration for Bestseller og arkitekterne Henning Larsen, der er på vej med et enormt byggeri i Holland

Europas største logistikcenter i træ er ved at rejse sig i hollandske Lelystad, på halvøen Flevopolder. Det er Bestsellers nye 155.000 kvm logistikcenter, kaldet Logistics Center West, ved at se dagens lys.

Byggeriet er ifølge de danske arkitketer fra Henning Larsen, der står for designet, en hyldest til områdets unikke topografi.

Bygningens struktur vil primært blive bygget i massivtræ og halmelementer, og centret kommer til at omfatte et avanceret distributions- og lagersystem og en restaurant med taghave og terrasse.

600 nye arbejdspladser

"Det nye logistikcenter bliver en sund og velfungerende arbejdsplads for de knap 600 medarbejdere, som forventes at blive ansat", skriver arkitekterne i en pressemeddelelse.

Byggeriet repræsenterer en fundamental ændring af den måde, vi forestiller os, et logistikcenter skal se ud Eva Ravnborg, landechef og partner, Henning Larsen

Inspiration fra naturen

Logistikcenteret i Holland, som ifølge de danske arkitekter bliver Europas største af sin slags i træ, er skabt ud fra en fælles forpligtelse til at reducere CO2-udledning, skabe et godt arbejdsmiljø og et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet.

– Centret repræsenterer en fundamental ændring af den måde, vi forestiller os, et logistikcenter skal se ud. Vi har haft en ambitiøs bygherre og et stærkt rådgiverteam, og vi har forpligtet hinanden på at skabe et byggeri, der har arkitektonisk kvalitet, er CO2-effektivt, og samtidig bidrager positivt til biodiversitet, siger Eva Ravnborg, der er landechef og partner i Henning Larsen, i pressemeddelelsen.

Projektet prioriterer brug af biogene materialer og øger biodiversiteten. Samtidigt udgør landskabet mere end 40 pct. af sitet, og er inspireret af den eksisterende lokale natur.

Et mangfoldigt landskab

For at forbedre biodiversiteten på den knap 300.000 kvm store grund anlægges et stort vådområde og der dyrkes en eng på taget af byggeriet.

"Tilsammen viser beregninger, at stedets biodiversitet øges med 10 pct.", håber Henning Larsen.

Vådområdet, som vil fremme mikrohabitater gennem forskellige hjemmehørende arter og et varieret landskab, har en træpromenade, der ifølge designerne skal fungere som dels en naturskøn rute, dels et oplysende værktøj for medarbejderne.

"Med identifikation af forskellige plantearter, informative diagrammer og siddepladser midt i naturen", lyder det.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.092