23948sdkhjf

Ulovligt arbejde: Fire anholdt og sendt ud af landet

På byggeplads i Herlev blev fire anholdt for at have arbejde ulovligt. Politiet varsler flere aktioner

Fire mænd er fredag blevet sendt ud af Danmark, efter at de tidligere på ugen blev anholdt på en byggeplads i Herlev, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Mændene er statsborgere i henholdsvis Afghanistan, Kosovo og Syrien og er blevet udvist, da de ikke har arbejdstilladelse i Danmark og derfor er blevet sigtet for ulovligt arbejde.

Politiet oplyser, at aktionen i Herlev havde sigte mod at standse "social dumping" - et begreb, der anvendes i forbindelse med arbejdskraft fra udlandet, hvor arbejdere ansættes på dårligere vilkår end deres danske kolleger.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at de anholdte er tilknyttet svenske firmaer, som enten har udlejet dem til et dansk firma, eller har sendt dem til Danmark for at arbejde.

Sigtelserne mod mændene og udsendelsen af dem er kun første skridt i et længere forløb.

- Vi vil i den kommende tid rette vores efterforskning mod de involverede firmaer, hvad enten det er svenske eller danske, siger politikommissær Kristian Broch fra København Vestegns Politis Udlændingekontrolsektion i en pressemeddelelse.

Aktionen mod byggepladsen er sket i samarbejde mellem politiet, Skattestyrelsen, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Kristian Broch oplyser, at myndighederne i de kommende måneder vil foretage tilsvarende aktioner i politikredsen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094