23948sdkhjf

Citronen er presset tør: Genvalgt forbundsformand blæser til kamp for 4-dages arbejdsuge

Hos Teknisk Landsforbund opfordrer formanden til, at fagforbundene omfavner en arbejdsuge på fire dage

– Vi har tidligere revolutioneret arbejdsmarkedet – og det er tid til at gøre det igen.

Sådan lyder det fra Jannik Frank Petersen, der i weekenden blev genvalgt til posten som forbundsformand i Teknisk Landsforbund (TL). Her har han siddet siden 2020, og ifølge forbundsformanden er tiden altså moden til, at fagbevægelsen nu griber ideen om en 4-dages arbejdsuge og får den implementeret, hvor det kan lade sige gøre.

– Danmark er af de lande i verden med højest produktivitet – men alligevel vil regeringen presse os alle til at arbejde mere og mere. Men citronen er presset tør. Det er tid til helt fundamentale forandringer i vores arbejdsliv – og en 4-dages arbejdsuge er en del af løsningen, siger Jannik Frank Petersen i en pressemeddelelse.

Forbundsformanden peger på, at Danmark ifølge tænketanken Cepos ligger på en global femteplads, når det kommer til produktivitet, ligesom landet er blandt de mest attraktive at drive virksomhed i. Det giver ifølge Jannik Frank Petersen plads til nytænkning.

– Debatten om en 4-dages arbejdsuge er forbundet med en masse myter og uvidenhed. Eksempelvis bliver det ofte antaget, at en 4-dages arbejdsuge uundgåeligt vil sænke produktiviteten. Men flere forsøg viser faktisk det modsatte. En 4-dages arbejdsuge øger produktiviteten – og sikrer en gladere og mere bæredygtig arbejdsstyrke. En 4-dages arbejdsuge kan være løsningen på de massive udfordringer med stress og mistrivsel, som vi ser lige nu, vurderer han.

På weekendens kongres vedtog fagforbundet, udover en udtalelse om et mere fleksibelt arbejdsliv, desuden en udtalelse om, at Danmark skal tage større ansvar for en bæredygtig fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141