23948sdkhjf

Malingsgigant frasælger russisk engagement og tager omsætningshug

Flügger frasælger aktiviteter i Østeuropa som konsekvens af krigen i Ukraine. Et omsætningsfald i omegnen af 20 pct. forventes

Flügger har underskrevet en stor kontrakt på frasalget af dele af virksomhedens aktiviteter i Østeuropa. Af en pressemeddelelse fremgår det, at Flügger indtil i fredags ejede 70 pct. af den svenske Eskaro Group AB, der har aktiviteter i Estland, Letland, Finland, Rusland, Belarus og Ukraine.

- Vi har siden krigens begyndelse sagt, at Rusland og Belarus ikke længere er strategiske markeder for Flügger. Vi er derfor glade for, at vi har fundet en løsning, hvor Eskaro Group ABs stifter og minoritetsejer nu overtager det fulde ejerskab, siger Sune Schnack, som er CEO i Flügger.

Flügger beholder aktiviteterne i Ukraine, hvor Flügger øger sin ejerandel til 80 pct., mens Eskaro Estland vil eje de resterende 20 pct.

Frasalget påvirker Flüggers forventninger til omsætningen og resultatet for regnskabsåret 2023/24. Den oprindelig forventning var en omsætning mellem 2.500 – 2.700 mio. kr. og EBIT mellem 60 – 120 mio. kr. Efter frasalget forventes en omsætning på 2.100 – 2.200 mio.kr og en EBIT på mellem 55 – 75 mio. kr.

Købesum mellem Eskaro Group AB og Flügger er rent symbolsk, og tab og gevinster ved salget vil der heller ikke være. Dog har Flügger foretaget nedskrivninger for 130 mio. kr., men de er allerede bogført i regnskabet 2021/22.

Flügger har indhentet Erhvervsstyrelsens godkendelse til, at transaktionen kan gennemføres.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.762