23948sdkhjf

En stolt træelementproducent: Et år uden arbejdsulykker

På daglige tavlemøder er medarbejdersikkerhed et hyppigt emne hos Roust Element

Hos den 120 mand store elementproducent Roust Element i den sydvestjyske by Årre har man haft et år uden arbejdsulykker i produktionen. Det fortæller Mikkel N. Steffensen, som er direktør for Roust Element.

- Kort fortalt har vi igangsat flere forskellige tiltag, som supplerer hinanden, og det har givet pote. Vi har det seneste år ikke haft en eneste ulykke i produktionen, og det er historisk set usædvanligt, men vi vil gøre alt for, at det ikke bliver usædvanligt fremover siger Mikkel N. Steffensen.

I anstrengelserne for at blive arbejdsulykker kvit har Roust indført såkaldte tavlemøder. De foregår hver dag, og her kan medarbejderne komme med små og store forslag, herunder forslag til, hvordan man forbedre medarbejdersikkerheden.

Af en pressemeddelelse fremgår det, at Rousts ledelse har modtaget 260 medarbejderbårne forslag ved tavlemøder det sidste år, og 60 af dem har omhandlet medarbejdersikkerhed. Og disse medarbejderforslag til øget sikkerhed bliver taget alvorligt af direktør Mikkel N. Steffensen og den øvrige ledelse.

- Vores ledelse tager alle forslag fra tavlemøderne meget seriøst, og vi behandler ethvert emne. Vi har blandt andet arbejdet med at standardisere arbejdsprocesserne i produktionen ved at have en række jobinstruktører, der sammen med medarbejderne har udarbejdet den sikreste og bedste metode, og det er så blevet gentrænet med både nye og gamle medarbejdere, siger direktøren for den sønderjyske elementproducent.

At dette ikke blot er en heldig virksomhed efter et heldigt år bekræfter produktionsmedarbejder Kim Baslund Nielsen.

- Før i tiden gik vi måske og puttede med vores idéer, men nu er der kommet struktur med de faste tavlemøder, så alle kan bidrage med idéer og forslag, som går direkte til ledelsen. Det betyder, at vi nu ser på arbejdsgangene med mange flere øjne, siger Kim Barslund Nielsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094