23948sdkhjf

Henrik Mielke stopper som topchef i MT Højgaard Holding

Steffen Baungaard rykker ind i direktionskontoret i stedet for Henrik Mielke

MT Højgaard Holding skifter ud i toppen.

Steffen Baungaard afløser Henrik Mielke som koncernchef for MT Højgaard Holding. Sådan lyder det i en meddelelse fra den børsnoterede entreprenørkoncern torsdag.

Det fremgår ikke, hvorfor Henrik Mielke stopper, men han vil ifølge meddelelsen være tilknyttet koncernen i en overgangsperiode og færdiggøre igangværende opgaver.

- Vi er glade for, at Steffen har sagt ja til at stå i spidsen for koncernen. Med Steffen sikrer vi kontinuitet og får samtidig en koncernchef med en stærk kombination af strategisk overblik, dyb brancheindsigt og omfattende ledelseserfaring. Dermed kan vi accelerere den positive udvikling i den danske kerneforretning ved en konsekvent eksekvering af vores strategiske prioriteter, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling.

Siden 2021 har Steffen Baungaard været uafhængigt medlem af bestyrelsen i MT Højgaard Holding og har ifølge meddelelsen dermed 'indgående viden om koncernens strategiske muligheder og udfordringer'. 

Som medlem af bestyrelsens internationale udvalg har han senest spillet en vigtig rolle i gennemførelsen af den strategiske proces for MT Højgaard International og beslutningen om at afvikle forretningsenheden for at fokusere på koncernens danske kerneforretning.

Steffen Baungaard er professionelt bestyrelsesmedlem og har med strategiske kompetencer og dyb indsigt i byggebranchens værdikæde. Han har omtrent 25 års erfaring fra stillinger som adm. direktør for Huscompagniet og koncerndirektør i NCC Danmark samt bestyrelsesarbejde i adskillige nordiske bygge- og anlægsvirksomheder samt leverandører til branchen.

Henrik Mielke har siden 15. marts 2022 været adm. direktør for MT Højgaard Holding. Inden da var han i syv år adm. direktør for forretningsenheden Enemærke & Petersen.

Steffen Baungaard vil udgøre direktionen i MT Højgaard Holding med CFO Rasmus Untidt.

Se nøgletal for:
Læs mere om: topchef direktørskifte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.422