23948sdkhjf

Spaden sat i jorden til historisk investering i jysk lufthavn

Det største anlægsprojekt i en dansk indenrigslufthavn i nyere tid blev fredag skudt i gang 

Det første spadestik er taget til det største anlægsprojekt i en indenrigslufthavn herhjemme i nyere tid.

Det drejer sig om det store renoveringsprojekt i Sønderborg Lufthavn, som over de kommende fire år bliver renoveret og moderniseret for over 212 mio. kr.

Fredag satte bestyrelsesformand for Bitten og Mads Clausens Fond, Per Egebæk Have, sammen med tidligere formand Peter Mads Clausen, Borgmester Erik Lauritzen og tidligere bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, spaderne i jorden, skriver Sønderborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

- Det er meget glædeligt, at moderniseringen af Sønderborg Lufthavn skydes i gang, sagde Per Egebæk Have, bestyrelsesformand i Bitten & Mads Clausens Fond i forbindelse med den officielle markering af renoveringsprojekternes opstart.

- Vi har en stærk ambition om at styrke området af hensyn til erhvervslivets fortsatte vækst. Og her spiller infrastruktur, og en nem og hurtig adgang til resten af verden, en vigtig rolle. Det kræver en lufthavn i Sønderjylland, som peger ind i fremtiden, ved både at være moderne, effektiv og bygget med bæredygtighed for øje, fortsatte han.

Det er den nærmeste lufthavn for næsten en lille million mennesker på begge sider af grænsen, og derfor rummer den også et meget stort potentiale Jørgen Mads Clausen, Danfoss

Over de kommende fire år skal udenomsarealerne opdateres, og der skal bygges en ny terminalbygning. 

Det første skridt på vejen bliver at skifte lys og udstyr på landingsbanen, så det er ”state of the art”. En investering, der beløber sig til omkring 90 mio. kr.

Massiv investering

Sønderborg Lufthavn har eksisteret siden slutningen af 1960'erne og har i alle årene været en livsnerve med en fast ruteforbindelse til København. 

I dag bliver der også fløjet charterflyvninger fra lufthavnen, og ambitionerne er store for fremtiden. Målet er at nå 150.000 rejsende om året.

- Med udviklingen af lufthavnen håber vi naturligvis på at kunne til tiltrække flere operatører og skabe flere ruter, også meget gerne til en europæisk hub, som bliver efterspurgt af erhvervslivet. Lufthavnen er et trafikalt knudepunkt, som har stor betydning – ikke bare for Sønderborg Kommune, men for hele Sønderjylland, siger borgmester Erik Lauritzen.

Én af dem, der ser frem til ombygningen med begejstring, er den tidligere bestyrelsesformand for Danfoss:

- Jeg er utrolig glad for dette første skridt i moderniseringen af Sønderborg Lufthavn. For mig at se er Sønderborg Lufthavn en uhyre vigtig brik i at sikre vækst, investeringer og kvalificeret arbejdskraft i vores område, lød det fra Jørgen Mads Clausen.

Unikt potentiale

Han pegede på, at Sønderborg Lufthavn med sin centrale beliggenhed tæt på den dansk-tyske grænse har et unikt potentiale for vækst og ekspansion. 

- Det er den nærmeste lufthavn for næsten en lille million mennesker på begge sider af grænsen, og derfor rummer den også et meget stort potentiale. Jeg er sikker på, at planerne for Sønderborg Lufthavn vil komme hele grænseregionen til gode, sagde Jørgen Mads Clausen.

Hvordan den nye lufthavnsterminal kommer til at se ud, ligger endnu ikke fast. Der skal vælges en arkitekt til opgaven, og selve byggeriet af terminalbygningen forventes igangsat medio 2025. 

Kravene til byggeriet vil bl.a. være, at der bliver tænkt i bæredygtighed i såvel opførelsesfasen som i den efterfølgende drift. Hele byggeriet forventes færdigt medio 2027.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093