23948sdkhjf

Direktør afviser genrejsning af konkursramt familiefirma

Østjyske Jensen Byg er tidligere genopstået efter konkurs, men det er ikke på tegnebrættet denne gang

Det kommer ikke en genrejsning af det konkursramte Jensen Byg på tale. Sådan lyder det fra direktør Jan Jensen over for Randers Amtsavis

Han overtog familiefirmaet efter sin far i 1997. Firmaet blev etableret i 1966 og har tidligere været gået konkurs og genopstod dengang under nyt CVR-nummer. Dengang hed kalenderåret 2014. Men det kommer altså ikke på tale nu:

- Jeg skal lige sunde mig nu. Jeg har ingen planer om at starte igen, og det har jeg heller ikke mulighed for, siger Jan Jensen til Amtsavisen. 

Sparekasse sendte begæring

Firmaet har holdt til i Vorup ved Randers og blev for knap to uger siden begæret konkurs

Sparekassen Danmark står bag konkursbegæringen af firmaet, har Randers Amtsavis løftet sløret for. Det som følge af, at byggefirmaet skyldte mere end 12 mio. kr. 

Ifølge Statstidende blev begæringen modtaget den 30. november.

Som Licitationen tidligere har omtalt, skiftede firmaet ifølge det centrale virksomhedsregister, CVR, navn til AML Byg ApS per 1. december 2023. 

Forinden, den 29. november, var den officielle adresse flyttet fra Bogensevej 2 i Randers til P.O. Pedersens Vej 2, Skejby, 8200 Aarhus N.

70 ansatte

Virksomheden har beskæftiget sig med opgaver inden for nybyggeri, renovering og specialopgaver af større byggerier. Ifølge firmaets egen hjemmeside var der 70 ansatte ved konkursbegæringen. 

Blandt referencerne finder man tømrerentrepriser på Arena Randers, kontorer til Aarhus Havn og bibliotek og kulturhuset Dokk1 i Aarhus.

Den senest tilgængelige årsrapport dækker perioden 1. juli 2021 - 30. juni 2022. Her var der et underskud på 810.306 kr. efter skat mod et plus på 1,6 mio. kr. året før.

Den uafhængige revisor gjorde i den forbindelse tydeligt opmærksom på, at "der er en væsentlig usikkerhed, der kan rejse tvivl om selskabets mulighed for at fortsætte driften," som det blev formuleret i påtegningen til regnskabet.

Kurator er advokat Per Buttenschøn fra DLA Piper. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103