23948sdkhjf

Lever dit bogføringssystem op til nye krav, mester?

Nye krav til digitale bogføringssystemer har sendt Erhvervsstyrelsen på kontrolarbejde

Ved du, om det system, du bruger til bogføring, lever op til de nye krav i bogføringsloven?

I en pressemeddelelse peger Erhvervsstyrelsen på, at der i bogføringsloven er kommet ekstra krav til digitale bogføringssystemer, hvorfor styrelsen har kontrolleret en række.

Det gælder eksempelvis projekt- og økonomisystemet EG Xena, der bruges af mange små og mellemstore håndværksfirmaer, og som nu er officielt godkendt hos Erhvervsstyrelsen.

Med grønt lys fra Erhvervsstyrelsen står EG Xena nu på styrelsens offentlige fortegnelse over godkendte digitale bogføringssystemer - en garanti for, at systemet lever op til alle krav til bogføringssystemer, der udbydes i Danmark.

Tjek selv listen

Hvis du vil være sikker på, at det system, du bruger, overholder de mange krav, der er i bogføringsloven, lever op til de nye krav til bogføringssystemer, kan du tjekke styrelsens officielle liste over de godkendte systemer, der er tilgængelig på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. 

Når du bruger et bogføringssystem, der er blevet myndighedsgodkendt, kan du være sikker på at overholde de mange krav, der er i bogføringsloven, eksempelvis om at bogføre digitalt, opbevare bilag forsvarligt og korrekt bankafstemning.

Alle digitale standardbogføringssystemer skal være registrerede hos Erhvervsstyrelsen for at sikre, at de lever op til gældende lovkrav. Styrelsen offentliggør løbende bogføringssystemer, der bliver kontrolleret og godkendt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125