23948sdkhjf

Ok til fyring for familiebesøg i firmabilen

Bortvisning var uberettiget, men familiebesøg i firmabilen på en fridag var fyringsgrund, har en faglig voldgift slået fast

Trods 20 år uden en påtale var det ok, at en elinstallatør fyrede en medarbejder, efter den pågældende havde benyttet firmabilen til at aflægge familien besøg under en rådighedsvagt på en overenskomstmæssig fridag. Den øjeblikkelige bortvisning, arbejdsgiveren først tyede til, var dog ikke berettiget.

Det har en faglig voldgift mellem Tekniq Arbejdsgiverne og Dansk El-Forbund afgjort. I en pressemeddelelse oplyser arbejdsgiverforeningen, at fyringen ifølge dommeren var på sin plads, fordi virksomheden havde givet en klar skriftlig instruks om, at firmabiler på gule plader udelukkende må benyttes til erhvervsmæssig kørsel.

– Det er særligt vigtigt at hæfte sig ved, at det var helt afgørende i den pågældende sag, at virksomheden havde styr på sine interne, skriftlige retningslinjer for anvendelse af firmabil og for eksempel havde anvendt Tekniq Arbejdsgivernes skabeloner. Det kan jeg kun anbefale, at man som medlem benytter sig af, udtaler Dzenana Causevic. der er juridisk konsulent og advokat i Tekniq Arbejdsgiverne.

Ifølge arbejdsgiverforeningen var den afgørende for sagen, at alle elinstallatørens ansatte og altså også den pågældende medarbejder havde skrevet under på instruksen om, at de ikke måtte anvende firmabilen til andet end arbejdet.

Alligevel fandt dommeren altså, at den bortvisning, arbejdsgiver i første omgang havde tyet til, var uberettiget. Ifølge Tekniq blev der i dommen lagt vægt på, at medarbejderen med en anciennitet på tyve år aldrig tidligere havde modtaget en påtale eller advarsel i sin ansættelsesperiode. Derfor blev virksomheden dømt til at betale løn i opsigelsesperioden, der i det konkrete tilfælde var tre måneder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094