23948sdkhjf

Myndigheder opkræver kvart milliard i kampen mod social dumping

2023 har kurs mod at blive et rekordår for skattemyndighedernes indsats mod social dumping

Skattemyndigheders indsats mod social dumping førte i første halvdel af 2023 til skatteopkrævninger på 241 mio. kr. 

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Dermed har 2023 kurs mod at blive er rekordår for indsatsen. Til sammenligning blev der opkrævet i alt 317 mio. kr. det forgange år.

Begrebet "social dumping" anvendes i forbindelse med arbejdskraft fra udlandet, hvor arbejdere ansættes på dårligere vilkår end deres danske kolleger.

- Social dumping skal bekæmpes, siger skatteminister Jeppe Bruus (S) i meddelelsen.

Den fælles myndighedsindsats mod social dumping

Der har siden 2012 været afsat midler til en fælles myndighedsindsats, der skal understøtte, at arbejde i Danmark foregår på ordentlige vilkår og efter danske regler for at undgå social dumping.

Myndighedsindsatsen indebærer, at Arbejdstilsynet, Skattestyrelsen og politiet hvert år gennemfører landsdækkende og regionale fællesaktioner på steder med mistanke om social dumping og brug af illegal arbejdskraft i relevante brancher, fx på byggepladse, landbrug, gartnerier, rengøring og restauranter.

På fællesaktionerne kontrollerer myndighederne virksomhedernes arbejdsmiljø og skatteforhold, og om de udenlandske medarbejdere skal betale skat i Danmark samt har arbejds- eller opholdstilladelse.

Kilde: Skatteministeriet

- Derfor er jeg også meget tilfreds med den nye opgørelse fra Skattestyrelsen, der er et tydeligt billede på, at det fælles myndighedssamarbejde virkelig betaler sig.

I første halvdel af 2023 udførte Skattestyrelsen 1.600 kontroller i kampen mod social dumping. I 58 pct. af tilfældene blev der fundet fejl eller snyd, og det fører altså til en opkrævning.

Arbejdet er sket i tæt samarbejde med Arbejdstilsynet og politiet.

- Dygtige kontrolmedarbejdere i hele landet er i tæt samarbejde med Arbejdstilsynet og politiet dagligt med til at sikre ordnede forhold på de danske arbejdspladser, og at der bliver afregnet korrekte skatter og afgifter, siger Jeppe Bruus.

- Arbejdspladser skal selvfølgelig følge danske løn- og ansættelsesvilkår. Det er helt afgørende for sammenhængskraften i Danmark og for dansk økonomi. Og det bidrager det fælles myndighedssamarbejde til.

En kontrol kan eksempelvis omfatte kontrol af moms eller indkomstskat for et indkomstår.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109