23948sdkhjf

Nordens største teglværk får ny landechef i Danmark

Egernsund Wienerberger har fundet ny dansk landechef internt

På få år har Line Helmark gjort kometkarriere i Nordens største teglværk, og nu tager hun endnu et stort skridt op og bliver ny landechef i Danmark.

Det oplyser Egernsund Wienerberger i en pressemeddelelse.

- Der har været opkøb, og Egernsund Wienerberger er vokset. For at indfri regionens ambitiøse vækststrategi overlader jeg derfor den danske murstensforretning og produktionen i Danmark til Line Helmark, mens jeg fremover vil have det overordnede regionale ansvar, som ud over de nordiske lande også vil inkludere Baltikum samt Komproment, udtaler Henrik Dietrichsen, nordisk direktør i Egernsund Wienerberger, i en forberedt kommentar.

Line Helmark kommer fra en stilling som ansvarlig for den nordiske marketingafdeling, mens hun tidligere - efter kun at have været i virksomheden i tre år - også har haft ansvaret for selskabets bæredygtighedsstrategi.

Skal reducere udledning

Line Helmark overtager med det nye job en del af Henrik Dietrichsens ansvarsområde. Ifølge virksomheden selv er den nye konstruktion kommet i stand, fordi man ønsker at styrke forretningen og indfri selskabets vækstambitioner.

Bæredygtighed kommer også til at blive et stort fokuspunkt for den nye landechef i Danmark. 

- Vi kommer ikke udenom, at omdrejningspunktet for os såvel som resten af branchen er bæredygtighed. Selvom vi går et marked i møde med et lavere aktivitetsniveau, end vi oplevede under corona, ændrer det ikke den rejse, som Egernsund Wienerberger for længst har taget hul på, udtaler hun.

Hun fortæller samtidig, at man i selskabet forsøger at holde snuden i CO2-sporet og arbejde med flere forskellige tiltag inden for bæredygtighed.

- Vi skal reducere CO2 i produktionen yderligere gennem optimering og nye teknologier og så kommer vi også til at kigge på de traditionelle murstensformater – kan vi fx arbejde med smallere sten, lyder det.

Line Helmark begyndte i sin nye rolle ved årsskiftet. Tidligere i sin karriere har hun blandt andet arbejdet for Rias og Rockfon. Siden 2023 har Line Helmark desuden siddet i bestyrelsen i Danske Tegl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078