23948sdkhjf

Nu er der nye tilskud til opkvalificering, mester

Nu giver kompetenceudviklingsfondene tilskud til opkvalificeringen inden for teknikfagene

Ved årsskiftet blev det muligt at søge tilskud til opkvalificering af voksne ufaglærte medarbejdere, så de kan gennemføre en uddannelse til faglært elektriker eller vvs’er.

Det oplyser arbejdsgiverforeningen Tekniq Arbejdsgiverne i en pressemeddelelse.

Det er bestyrelserne i kompetenceudviklingsfondene, der er et samarbejde mellem Tekniq og fagforbundene, der har besluttet, at der nu kan gives tilskud til opkvalificering, og ligeledes er det vedtaget, at man gennem kompetenceudviklingsfondene nu kan søge tilskud til arbejdsfordeling. Dermed kan medarbejderne gå på uddannelse op til halvdelen af arbejdstiden, hvis virksomheden i en begrænset periode ikke kan beskæftige medarbejderne på fuld tid.

– Jeg kan kun opfordre til, at man som medlemsvirksomhed benytter sig af de tilskud, der er at hente fondene. De nye tilskudsmuligheder er en oplagt mulighed for at sikre tilknytningen af sine medarbejdere samt opkvalificere dem i en tid, hvor der er mangel på kvalificerede medarbejdere i det tekniske erhvervsliv, udtaler Mie Forsberg, uddannelseskonsulent i Tekniq Arbejdsgiverne.

For vvs-branchens kompetenceudviklingsfond gælder det desuden, at virksomheder kan søge tilskud til særligt tilrettelagte forløb forud for Forberedende Voksenundervisning (FVU), hvis de pågældende medarbejdere mangler de nødvendige kompetencer udi eksempelvis dansk eller matematik forud for et normalt FVU-forløb.

Tilskud til opkvalificering er målrettet voksne over 25 år, der har været ansat i virksomheden i mere end et år. Tilskuddet udgør 1.600 kr. om ugen, når medarbejderen er på skole, og 800 kr., når medarbejderen er i virksomheden. Mere information kan findes på kompetencefonde.evu.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079