23948sdkhjf

Bygma-direktør går fra skurvogn til forsinket guldcenter

Det var oprindeligt planen, at Bygma tilbage i 2022 skulle åbne sit nye trælast- og logistikcenter i Thisted. Sådan endte det ikke, og i stedet er den markante trælast- og byggemarkedskæde klar med tilføjelsen i Thy her i starten af 2024.

Åbningsdatoen er således 18. januar, og dermed kan direktør i Bygma Thisted, Søren Rasmussen, endelig indtage sin topmoderne forretning efter et par år på en byggeplads i udkanten af Thisted.

- De første to medarbejdere blev ansat få måneder efter, at jeg selv startede. Vi har drevet tømmerhandel fra skurvognene og fået hjælp fra vores kolleger fra hele landet til at skaffe varer. Der har vi været meget privilegerede i at have 62 butikker, hvor vi kunne følge, hvordan hele systemet fungerer. Det var en god læringsproces, fortæller Søren Rasmussen til Wood Supply.

- Det betyder meget, at man som direktør for sådan et projekt er til stede samt tør tage gummistøvlerne på og tage ud på byggepladsen.

Forsinkelse gav løft

Den forventede afslutning på byggeriet blev i første omgang rykket fra 2022 til første kvartal i 2023. Dengang var begrundelsen de stigende priser på byggematerialer. Rejsegildet kom dog først i sommeren 2023, hvorefter en reel åbning var forventet i slutningen af året. Men i stedet bliver det altså her i starten af det nye år.

Det har til gengæld givet tid til at tilføje nogle forbedringer i forhold til de oprindelige planer.

- Der er gået lidt længere tid med at få det bygget, og det er vi nok allermest trætte af. Men vi kunne bruge tiden på at få lavet en god og flot bygning, der giver et lavt Co2-aftryk og gode forhold for vores medarbejdere. Vi har et godt indeklima til vores medarbejdere med dagslys ved alle skrivebord og i hallerne, og vi har integreret akustiske løsninger i bygningen, lyder det fra direktøren.

Det nye trælast- og logistikcenter under Bygma-kæden har en såkaldt guldcertificering fra DGNB. Dermed er der mange aspekter, som skal være i orden på bæredygtighedsfronten.

- Det er specielt at have alle de miljømæssige aspekter med ind over, som det kræver for en DGNB-bygning på guldniveau. Vi har bygget i bæredygtige materialer, hvilket har været en læringsproces for os, fortæller Søren Rasmussen.

- Vi har træbeklædning på det hele, græstag på butikken og solceller, så vi selv kan producere strøm. Derudover samler vi selv vand til at kunne skylle ud og vaske vores kørende materiel. Der er truffet nogle gode valg, hvor vi virkelig har tænkt over, hvad vi gør.

De 700 kvadratmeter med solceller kommer blandt andet til at producere strøm til eldrevne trucks samt bygningens ventilationssystem.

Bliver mere end 20

Søren Rasmussen blev tilknyttet som direktør i april 2021, og dermed har han været med hele vejen i byggeri. Det sætter han selv pris på.

- Det har været et stort projekt. Det krævede meget bare at finde ud af, hvordan vi skulle bygge en tømmerhandel og føre projektet ud i livet. Vi skulle træffe mange valg undervejs og tænke meget over vores materialevalg, og hvad der ellers skulle gøres, forklarer direktøren.

- Da jeg kom til, var der en skitseplan for bygninger, men mange ting skulle rettes til hen ad vejen. Jeg har været privilegeret at få lov til at træffe en masse spændende valg hen ad vejen, og det har generelt været spændende at bygge en tømmerhandel helt fra bunden.

Når trælastcentret i Thisted åbner torsdag den 18. januar er der i alt 18 ansatte. Men direktøren regner med at skulle udvide staben den kommende tid.

- Jeg forventer, at vi skal have seks til otte mere i løbet af det næste års tid, siger han.

Bygma Thisted er etableret på en 30.000 kvadratmeter grund med 8.000 kvadratmeter under tag samt 1.600 overdækkede kvadratmeter. 

Se nøgletal for:
Læs mere om: trælaster
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.363