23948sdkhjf

Efter entreprenørkonkurs: Skolebyggeri er igen på vej i udbud

Planen er, at den nye Sundskole, der blev ramt af konkursen i entreprenørvirksomheden Bo-Hus, sendes i fagudbud til sommer

Guldborgsund Kommune er klar med en plan for, hvad der skal ske med byggeriet af den nye Sundskole på det østlige Lolland. 

Planen er, at det forsinkede skoleprojekt sendes i fagudbud til sommer, at byggeriet genoptages i december i år, og at det vil tage omkring et år at gøre skolen færdig, skriver TV2 Øst

Hvis planen holder, vil skolen altså kunne tage imod børn i slutningen af 2025. 

- Det er den måde, som både vores rådgiver og projektleder har fundet ud af, er den mest farbare måde, siger Jesper Blomberg, formand for børn- og skoleudvalget, til TV2 Øst. 

Første spadestik til den nye skole blev taget i maj 2021. I december 2022 gik totalentreprenøren Bo-Hus konkurs. Siden udbød kommunen opgaven med at færdiggøre byggeriet efter Bo-Hus men måtte trække det tilbage, da der var fundet en række bygningsskader på den halvfærdige skole. Skaderne har Teknologisk Institut undersøgt og konkluderet kan udbedres, og nu er skolen altså snart på vej i udbud igen. 

Indehaver af Bo-Hus, Bo Jørgensen, forklarede i sin tid, at netop skolebyggeriet trak tæppet væk under entreprenøren. Prisstigninger på materialer og leveranceproblemer betød, at projektet oversteg den oprindelige kontrakt på 143 mio. kr.

Virksomheden blev kort efter konkursen reetableret i en noget mindre udgave - og arbejdet fortsat på nogle af projekterne men altså ikke på den nye Sundskole. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11