23948sdkhjf

Nu går byggeriet i gang: Kronjylland får nyt mødested

Det lokale Randers-firma PN Tømrer og Byggefirma A/S skal stå for byggeriet af Klyngehuset Kronjylland

Efter flere års forberedelser kan byggeriet af mødestedet Klyngehuset Kronjylland gå i gang. 

Det skal bygges i landsbyen Albæk nord for Randers af det lokale Randers-firma PN Tømrer og Byggefirma A/S, der har vundet opgaven som hovedentreprenør.

Borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen, oplyser i en nyhed på kommunens hjemmeside, at de 13 landsbyer i Landsbyklyngen Kronjylland i flere år har arbejdet tæt sammen med kommunen for at få et fælles mødested. 

Kort om Landsbyklyngen Kronjylland

Landsbyklyngen Kronjylland har et samlet indbyggertal på godt 5.000. 

Den består af byerne Harridslev, Mellerup, Støvring, Albæk, Østrup, Vestrup, Tjærby, Tvede, Lem, Linde, Lindbjerg, Mejlby og Gimming. 

Visionen for landsbyfællesskabet er at styrke fællesskabet, øge deltagelsen ved lokale arrangementer, skabe en bedre udnyttelse af de eksisterende stedbundne ressourcer og i det hele taget få synliggjort områdets kvaliteter

Huset bliver bygget efter den frivillige bæredygtighedsklasse i træ med et grønt sedum tag. Det kommer blandt andet til at indeholde toiletter, bad, grejbank, udekøkken, en stor terrasse, brændeovn og to rum, der kan bruges til diverse aktiviteter. 

På arealerne omkring Klyngehuset etableres en biodiversitetspark med plads til leg, boldspil og bevægelse.

Ifølge Knud Pedersen, der er formand for landsbyklyngen, er det ikke kun borgere i Klyngen, der får glæde af huset:

- Klyngehuset bliver et naturligt samlingspunkt for mange aktiviteter indenfor bevægelse, natur og kulturelle oplevelser for borgerne i Klyngen men også for mange turister og borgere fra hele Randers Kommune, siger han. 

Færdig i år

Huset kommer til at erstatte det tidligere klubhus ved boldbanerne i Albæk og bliver etableret som en del af den igangværende områdefornyelse i byen.

Foruden støtte fra Randers Kommune har Realdania og Lokale og Anlægsfonden tidligere meddelt, at de vil støtte projektet med 4,5 mio. kr., mens LAG Randers/Favrskov støtter med 700.000 kr., og Nordea Fonden senest har meddelt, at de også ønsker at støtte projektet med 700.000 kr. fra deres "Her gror vi"-pulje.

Det samlede anlægsbudget for Klyngehuset Kronjylland ligger på 12,8 mio. kr.

Efter planen står byggeriet færdigt inden udgangen af 2024. Første spadestik tages 31. januar. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094