23948sdkhjf

Istandsættelse af ejendomme for sorte penge: Syv anholdt i hvidvasksag for mindst 200 millioner

Istandsættelse af ejendomme for sorte penge menes at have indgået som metode til hvidvask

Tirsdag anholdte og sigtede National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) syv personer i en sag om hvidvask for mindst 200 mio. kr.

- Dagens anholdelser sker på baggrund af en omfattende efterforskning. Vi vurderer, at der samlet set er hvidvasket minimum 200 mio. kr. gennem forskellige fakturafabrikker, udtaler politikommissær i NSK, Kirstine Mathiesen, i en pressemeddelelse.

Aktionen og anholdelserne skete i forbindelse med, at otte adresser på tværs af landet blev ransaget. Det er sket i samarbejde med Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi og Østjyllands Politi.

De sigtede mistænkes for at have haft forskellige roller i et hvidvask-setup, hvor forskellige virksomheder har fungeret som såkaldte fakturafabrikker. Samtidig menes istandsættelse af ejendomme for sorte penge at have indgået som metode til hvidvask.

De anholdte er fire mænd og tre kvinder i alderen 35 til 64 år.

Tre af de anholdte fremstilles i grundlovsforhør onsdag formiddag ved dommervagten i København.

National enhed for Særlig Kriminalitet

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) blev etableret den 1. januar 2022 og skal håndtere indsatsen mod de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.

Desuden understøtter NSK dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger.

Enheden er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med cirka 1.100 medarbejdere.

NSK har har hovedsæde i Ejby ved Glostrup og har derudover lokationer i Karlslunde, København, Randers, Aarhus og Fredericia samt en midlertidig lokation i Silkeborg.

Kilde: National enhed for Særlig Kriminalitet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109