23948sdkhjf

8.200 kloge hænder mødtes i hovedstaden

Besøgstallet til landets første håndværkerfestival blev en glædelig overraskelse for arrangøren

Hos holdet bag den nye håndværkerfestival Håndværk er der i den grad tilfredshed at spore efter en veloverstået premiere. Over to dage fandt knapt 4.100 besøgende vej til Lokomotivværkstedet i Københavns Sydhavn, og allerede inden dørene onsdag morgen blev slået op, stod forventningsfulde håndværkere i kø for at tage del i festlighederne.

– Det er gået over al forventning, og vi havde kun turde håbe på det halve af de besøgende, der har været. Vi har virkelig kæmpet for at gøre det til en succes og for at hylde de kloge hænder. Det fortjener de helt sikkert, udtaler Sarah Elhauge, direktør for Building Green, der står bag festivalen, i en pressemeddelelse.

Den røde tråd gennem de to dage var den grønne omstilling og det gode håndværk, og det var der mange, der gerne ville være blive klogere på, samtidig med at de ville have det sjovt. De to dage bød nemlig både på debatter og oplæg på scenerne, arbejdende værksteder, en bro der blev bygget, udveksling af viden om materialer og byggemetoder og en masse sjov i form af konkurrencer, kapløb med ombyggede power tools og standup.

– Vi er simpelthen så stolte og glade for den store opbakning, vi har fået i branchen. Det har ikke været nemt hele vejen igennem, og vi har prøvet en masse forskellige ting af i år med scenerne, opbygningen og aktiviteterne. Meget af det fungerede rigtig godt, men vi er også blevet klogere og har lært en masse, som vi kan optimere på og tage med i planlægningen til næste år. Målet er at den skal vokse sig større og større, siger Sarah Elhauge.

Vigtigt at samles

Building Green havde allieret sig med en række forskellige partnere, der havde opstillet aktivitetsområder rundt omkring i Lokomotivværkstedet. 

En af dem var Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, der samarbejder med alle landets tekniske erhvervsskoler og udarbejder undervisningsforløb og -materialer. 

De havde blandt andet forskningsprojektet VIGOT med, hvor de besøgende kunne se vægkonstruktioner med biogene materialer blive bygget, og for Morten Gisselbæk, der er projektudvikler hos Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, er der ikke nogen tvivl om at Håndværk har været en sprudlende succes:

– Det har ulmet af håndværk her på festivalen, og jeg synes, det har været to helt vildt fede og fantastiske dage. Det er så vigtigt, at vi samles om den grønne omstilling på tværs af branchen, er nysgerrige sammen og viser løsninger og materialer frem for hinanden, udtaler han.

Der var også gang i den store udstilling i Lokomotivværkstedet, hvor 90 forskellige virksomheder bakkede op om at hylde det gode håndværk og stod klar til at inspirere håndværkerne. 

Der var blandt andet biobaserede materialer, byggemarkederne Stark og Carl Ras, teknologier, maskiner, organisationer og ikke mindst værktøj. En af de værktøjsproducenter var Robert Bosch, der også var tilfredse med de to dages festival, og som gerne vil være med til at sikre fremtidens håndværkerbranche:

– Vi er med på Håndværk, fordi vi synes det er spændende, det er noget nyt og det er anderledes og så vil vi gerne støtte op om projektet og hjælpe de unge videre. Vi fornemmer, at der er meget fokus på de unge og på erhvervsuddannelserne på Håndværk, og vi synes, det er vigtigt at komme ud og snakke med dem, de tekniske skoler og lederne på de tekniske skoler, og det er der stor mulighed for her, lyder det fra Jan Lindbjerg, Market Manager, Robert Bosch

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094