23948sdkhjf

Bytte, bytte formand: Elementproducent henter tung profil

Henrik Mielke afløser Steffen Baungaard som bestyrelsesformand i Taasinge Elementer

Efter Henrik Mielkes pludselige exit som topchef i MT Højgaard Holding, har han nu landet en post som bestyrelsesformand i Taasinge Elementer. 

Rollen overtager han efter Steffen Baungaard. 

De to har altså været ude i lidt af en stoledans, da netop Steffen Baungaard blev hentet ind som ny adm. direktør og koncernchef i MT Højgaard Holding efter Henrik Mielke. 

Skiftet i Taasinge Elementer melder virksomheden i en pressemeddelelse mandag. 

Her fremfår det, at udnævnelsen ikke ændrer på strategien hos producenten af præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ.

Og at Steffen Baungaard selv har været med til at udpege sin efterfølger, og at Steffen Baungaard fortsat vil have en plads i bestyrelsen hos Taasinge Elementers ejer, Nordic Waterproofing Group.

Fra Henrik Mielke selv, lyder det:

- Taasinge Elementer er en spændende virksomhed med et stort potentiale, som jeg gerne vil være med til at udvikle yderligere.

Et kendt og respekteret navn

Netop Henrik Mielke bliver i pressemeddelelsen fremhævet som et "kendt og respekteret navn med omfattende ledererfaring fra bygge- og anlægsbranchen". 

CV’et tæller blandt andet mere end to årtier i Enemærke & Petersen, heraf godt syv år som adm. direktør, og senest lidt over halvandet år som koncernchef i MT Højgaard Holding. 

Henrik Mielke er desuden formand for DI Byggeri og er også med i styregruppen bag Byggeriets Handletank for Bæredygtighed, der arbejder for en fælles strategisk retning på tværs af værdikæderne i den grønne omstilling af byggeriet.

I forhold til strategien i Taasinge Elementer fremgår det, at virksomheden i disse år er i gang med at "fremtidssikre" sin produktion af præfabrikerede elementer til byggeriet, og at de i 2023 satte "yderligere fart i omstillingen gennem en ny strategi". 

Med ’design for manufacturing’ som omdrejningspunkt har virksomheden rettet fokus mod øget specialisering og standardisering af interne processer.

- Det handler i bund og grund om, at vores processer skal være mere ensartede, så vi i videst mulige omfang sikrer et minimalt CO2-aftryk og en effektiv produktion og montage i vores projekter. Det medfører samtidig en højere grad af specialisering i vores tilgang til forskellige typer af byggerier. Produktet, vi leverer til kunden, er i udgangspunktet det samme, men processen bliver mere smidig og enkel for både kunden og os selv, forklarer Executive Officer Birgitte Clausen

Visionen er en fleksibel og skalérbar produktion med en højere grad af automation.

- Vi er i gang med en turnaround efter nogle hårde år, hvor ikke mindst 2023 var utilfredsstillende. Heldigvis ser vores 2024 mere positivt ud. Vi har allerede langt over halvdelen af den budgetterede omsætning i ordrebogen og forventer et rigtig travlt år på vores fabrikker, siger Birgitte Clausen. 

Læs mere om: job
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109