23948sdkhjf

Akut evakuering: Ingeniører opdager nedstyrtningsfare

Sweco opdagede konstruktionsfejl i forbindelse med en skimmelrenovering. 

Beboerne i en række toplansboliger i Snekkersten skulle fredag i huj og hast pakke deres vigtigste ejendele og forlade boligen.

Årsagen var en advarsel om nedstyrtningsfare fra det rådgivende ingeniørfirma Sweco, som medførte en akut evakuering af alle beboerne. Toplansboligerne er del af boligafdelingen "Stævnen", som den almene boligorganisation Boliggården administrerer.

- Vi har stor forståelse for den frustration og det besvær, som vores beboere bliver udsat for. Vi vil på mandag (i dag, red.) kontakte alle beboere i toplansboligerne for at sikre, at de har fundet en genhusningsbolig, udtaler direktør Pia Skov i en pressemeddelelse.

Skimmelrenovering 

Sweco har i forbindelse med en skimmelrenovering på forskellig vis undersøgt konstruktionen i toplansboligerne. De har konstateret, at husene oprindeligt er udført med projekterings- og udførsels-fejl, som medfører nedstyrtningsfare.

Det er rådgiverfirma gennemført undersøgelserne, som er bekræftet af en uafhængig tredjepart.

Boliggården modtog 2. februar beskeden fra Sweco, der fik boligorganisationen til at handle med det samme. Fredag aften sammenkaldte Boliggården derfor alle beboere til et møde, hvor de blev orienteret om sagens alvor.

Fredag eftermiddag orienterede Boliggården også Helsingør Kommune om sagen.

Stævnens fremtid skal nu afklares nærmere.

Med den viden, Boliggården har nu, forventes det ikke, at beboerne kommer tilbage til boligerne foreløbigt. Beboerne er derfor blevet anbefalet, at de på mandag kontakter deres forsikringsselskab med henblik på midlertidig genhusning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094