23948sdkhjf

Fabrikken blev kaldt en fuglerede: Nu skal den slå rekorder

Hjørring-baserede Vindunor har investeret markant gennem længere tid. Nu er vinduesproducenten klar til at koncentrere sig om driften i den familiedrevne virksomhed

På bundlinjen gik nordjyske Vindunor tilbage med 50 procent i seneste regnskab. Men bag tallene ligger en markant oprustning og en stærk tro på fremtiden.

Ejerleder Henrik Sørensen har nemlig sat et rekordoverskud i sigte for næste regnskab og sat en kort overskrift på det indeværende kalenderår: Drift. I årsrapporten forventer vinduesproducenten fra Hjørring et rekordoverskud i 2024 på mellem 12 og 15 millioner kroner.

- Vi ser ind i et fantastisk år. Vi har lavet alle de tiltag og tilretninger, som vi kan. Det har vi allerede set effekten af i 2023. Det hele er med til at øge det strategiske aspekt. Så vi står klar med fødderne i startblokken og er også kommet godt afsted i 2024, fortæller Henrik Sørensen.

Fra fuglerede til flow

Den nordjyske vinduesproducent har stået på egne ben siden 1. januar 2022, hvor virksomheden brød med Glaseksperten, og Henrik Sørensen i samme øjemed delte forretningen op efter mange års samarbejde med kompagnonen Christian Larsen. 

Det får større og større betydning for mig, at det er en familiedrevet virksomhed. Henrik Sørensen, indehaver, Vindunor

Sidenhen er der lagt millioner af kroner i investeringer, som nu for alvor skal give afkast.

- Vi har opgraderet på personale, faciliteter og maskinelt gennem 2022 og 2023. Det har været én lang investering, siden vi blev os selv. Det har vi en kæmpe forventning til, og vi kan mærke, at mange kunder søger os lige nu, siger Henrik Sørensen og tilføjer:

- Der kommer nogle småmaskiner ind, som ikke kommer til at påvirke driften, men ellers er vi på plads. Fabrikken er endevendt, og alt er flyttet fra den ene ende til den anden. Der har været ekstraomkostninger, men nu kan vi få fabrikken ind i det rette flow.

De mange investeringer har nu fået strammet fabrikken op i en sådan en grad, at det skal måles på bundlinjen.

- Der var engang en, der sagde til mig, at vores gamle fabrik lignede en fuglerede. Alt gik frem og tilbage. Det har vi rettet nu, så vores flow kun kører fremad. Der er ingen tilbageløb. Derfor kan vi også skrive, som vi gør om vores forventninger i årsrapporten, lyder det fra direktøren.

Dermed er der lagt op til gode tider forude. På de indre linjer har Henrik Sørensen ligeledes nogle velkendte ansigter at sætte sin lid til på den lange bane.

Fremtidsplaner på plads

Med Vindunor på egne ben og separeret fra Glaseksperten er vinduesfabrikken nemlig blevet en familievirksomhed. Det blev forstærket ved årsskiftet, da Henrik Sørensens datter kom til og tilsluttede sig både bror og far.

- Casper har været med i to år, og Caroline er startet her til januar. Det er skønt. Det må jeg sige. Det får større og større betydning for mig, at det er en familiedrevet virksomhed. For mig er det fedt at have mine børn med i butikken. Jeg er 56 år, så det er jo dem, som skal tegne butikken på den lange bane, og det glæder mig virkelig at få dem med ind, siger Henrik Sørensen.

Med i fremtidsplanerne ligger et øget fokus på speciallavede vinduer i et bredt sortiment af træarter og ikke mindst et indtog i den modsatte ende af landet. Med salgskontor og showroom i Rødovre har nordjyderne nemlig fået hul på Østdanmark.

- Det kommer til at fylde meget. Vi har lavet aftaler med trælastkæder på Sjælland og har aftaler, som går på tværs af Storebælt. Vi står bredt, lyder det fra Vindunor-direktøren.

Årsrapporten for 2023 afslører desuden fremgang på personel og ikke mindst bruttofortjenesten. Materielle anlægsaktiver rammer knap 60 millioner kroner og er næsten fordoblet fra 2022.

Vindunor A/S
Regnskabsår 2023 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 67,7 54,1 38,9
Resultat af primær drift 6,5 8,5 3,7
Resultat før skat 4,0 7,8 2,9
Årets resultat 3,0 6,0 2,2
Balancestatus 112,4 72,3 61,2
Egenkapital 21,2 23,2 7,2
Antal ansatte 101 76 59
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: vinduesproducenter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.375