23948sdkhjf

Hver fjerde boligejer melder klar til at investere

Ny undersøgelse viser optimisme hos danske boligejere. Det kan komme landets håndværkere til gode

Opløftende nyt. Sådan beskriver Thomas Hovgaard, presseansvarlig hos ejendomsmæglerkæden Estate, resultatet af en ny undersøgelse, analysebureauet Epinion har udarbejdet. Undersøgelsen viser nemlig, at knapt hver fjerde dansker har planer om at investere i eller opgradere deres bolig i år.

Med et par millioner danske ejerboliger viser lysten til at bygge om og investere i boligen, at der er stor optimisme i dansk økonomi, vurderer Estate.

– Det er opløftende nyt efter en lang periode med inflation og rentestigninger, at optimismen hos landets boligejere er så stor, så 23 procent forventer at investere i deres bolig på en eller anden måde, siger Thomas Hovgaard i en pressemeddelelse.

– Skal man tage svarene for pålydende, er der grund til at have pæne forventninger til 2024 både for dansk økonomi og for boligmarkedet generelt, lyder det videre.

Flere faktorer i spil

Han mener, at det især er de store opsparinger og jobsikkerheden, der har udløst optimismen.

– Vi har historisk høje opsparinger og der er givet skattelettelser og lønstigninger, som ikke ligefrem er faktorer, der plejer at dæmpe aktiviteten i landets boliger. Samtidig er der udsigt til rentefald i løbet af året, som alt andet lige gør eventuelle projekter i hjemmet billigere at finansiere og dermed mere fristende, siger Thomas Hovgaard.

Selvom der har været en mindre nedgang i byggeriets omsætning siden midten af 2023, mener han, at den aktuelle konjunkturmåling blandt danskerne godt kan være et tegn på, at landets håndværkere går en travl tid i møde. Han opfordrer derfor boligejerne til at være hurtige ved havelågen.

– Hvis man gerne vil i gang i år, er det nok en god ide at trække på erfaringerne fra tidligere år, hvor det ikke alle steder var lige nemt at skaffe både hænder og byggematerialer. Så det er en rigtig god ide at være tidligt ude, især hvis man har planer om udvendige renoveringer, som er bedst at få lavet i de varme og tørre måneder, siger Thomas Hovgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094