23948sdkhjf

Byggematadors kvaler én af årsagerne til stor installatørs konkurs

Investor er i spil til at sikre dele af konkurstruede Raaby & Rosendal

Der kan være lys forude for det konkurstruede el-installatørfirma Raaby & Rosendal. Folkene bag firmaet arbejder på en redning af så mange arbejdspladser som muligt.

Det fortæller Rune Raaby Laursen, adm. direktør og medstifter, til Randers Amtsavis.

- Vores håb er, at der kommer én og køber hele virksomheden med et ønske om at køre den videre. Derudover har vi fundet en investor som led i et forsøg på at prøve at redde så mange arbejdspladser som muligt, men der er mange hvis'er i det på nuværende tidspunkt, siger Rune Raaby Laursen til avisen.

Installatørfirmaet havde i regnskabsåret 2022/23 i gennemsnit 131 ansatte fordelt på afdelinger i Randers, Viborg, Aarhus og Ans By.

Koncerns kvaler én af årsagerne

Direktøren peger også på to årsager til, at bagmændene så sig nødsaget til at hive i konkurs-bremsen.

Dels tabte Raaby & Rosendals egen projektafdeling penge. Dels spiller problemerne i den midtjyske bygge- og ejendomsmatador René Birchs GMB-koncern. Installatørfirmet stod til ikke at få udbetalt en del af de penge, som GMB skylder.

Hvor store tilgodehavende, der er forbundet med GMB-koncernen, er ikke oplyst. I seneste årsrapport, som dækker perioden 1. maj 2022 – 30. april 2023, havde Raaby & Rosendal tilgodehavender for i alt 32,9 mio. kr.

Da 2022/23regnskabsåret landede viste det også et resultat før skat på 5,1 mio. kr. Bruttofortjenesten var på 62,6 mio. kr., og egenkapitalen blev opgjort til 9,3 mio. kr.

Bjarne Andersen, Rune Raaby Laursen og Mikael Rosendal har gennem Raaby & Rosendal Group DK A/S ejet selskabet ligeligt.

Firmaet kom under konkursbehandling efter en begæring modtaget torsdag i sidste uge. Dagen efter skiftede virksomheden navn til Slut-El ApS

Slut-El ApS (tidl. Raaby & Rosendal ApS)
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 62,6 47,9
Resultat af primær drift 5,2 3,2
Resultat før skat 5,1 3,2
Årets resultat 3,9 2,5
Balancestatus 37,2 27,8
Egenkapital 9,3 6,4
Antal ansatte 131 102
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094