23948sdkhjf

Stadig flere byggerier bliver svanemærkede

Nye tal fra Miljømærkning Danmark viser, at svanemærket byggeri fortsat er i positiv vækst, og der er i dag over 4000 svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner i Danmark. Det er mere end en femdobling på fem år

Der er en markant fremgang i svanemærket byggeri. Udover 4.293 opførte svanemærkede lejligheder, huse, skoler og daginstitutioner er der pr. 1. januar 2.413 under opførelse i Danmark.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Miljømærkning Danmark.

- Den store vækst i svanemærket byggeri vidner om, at byggebranchen får stadig større fokus på klima og grøn omstilling. Vores oplevelse er, at det nu er en bred del af byggebranchen, der kommer med på vognen, og det er en glædelig udvikling, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Målet med svanemærket byggeri er at mindske den samlede miljø- og klimabelastning. Derfor er der både krav til materialer, til selve byggeprocessen og til brugsfasen – og til håndtering af affald og recirkulering af byggematerialer. Det er bl.a. med til at fremme cirkulær økonomi og sikre mere effektiv brug af ressourcer.

Thybo Ejendomsudvikling er en af de virksomheder, der har stort fokus på mere bæredygtigt byggeri. Thybo Ejendomsudvikling står således bag flere svanemærkede byggerier og arbejder målrettet med Svanemærket.

- Vi har opført over 250 svanemærkede boliger, og vi har flere på vej. Vi vil fortsætte med at arbejde på vores mål om, at alle vores byggerier skal være svanemærkede – da vi mener dette er fremtiden, ikke i morgen, men fremtiden i dag, siger Rasmus Kjær, Direktør og Udviklingschef i Thybo Ejendomsudvikling.

Også hos Ikano Bolig, der er en del af den internationale virksomhedsgruppe Ikano Group, har man fokus på udviklingen af mere bæredygtige kvarterer og boliger i Danmark.

- Vi har netop færdiggjort ”Filmhusene” i Værløse, der er vores første rækkehusprojekt med svanemærkede boliger, og derudover har vi flere spændende projekter i pipeline, som vi ligeledes vil gå efter at få svanemærket, siger Lone Lindgård Laursen, Bæredygtighedschef i Ikano Bolig.

Svanemærket skærpede sidste år kravene til nybyggeri. Her blev især sat øget fokus på cirkulær økonomi, klima og biodiversitet. Samtidig blev det muligt at svanemærke kontorbyggeri.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113