23948sdkhjf

Kommune vil sikre den internationale arbejdskraft med ny model

Virksomheder i Varde Kommune får nu en hjælpende hånd, når det kommer til at tiltrække international arbejdskraft

Med et nyt partnerskab håber Varde Kommune at dæmme op for manglen på arbejdskraft. Her mærker de lokale virksomheder nemlig også, hvordan der bliver færre hænder til at løse opgaverne, i takt med at de store generationer på arbejdsmarkedet viger pladsen for de yngre og markant mindre.

En af løsningerne på problemet er at kigge mod udlandet, og det er netop det, kommunen og dens samarbejdspartnere i form af Jobcenter Varde, Work In Denmark, Rybners, AOF og ProVarde Erhvervsudvikling nu vil gøre lettere.

– Vi bliver færre unge og flere ældre, og derfor er vi nødt til at øge arbejdsudbuddet frem mod 2030, hvis vi fortsat skal kunne løfte de opgaver, vi løfter i dag. Det gælder både kommunalt og hos vores lokale virksomheder, udtaler Vardes 2. viceborgmester, den konservative Steen Holm Iversen i en pressemeddelelse.

– Vi mangler arbejdskraft, og med den nye model styrker vi virksomhedernes muligheder for at kigge mod udlandet, når de skal rekruttere kvalificerede medarbejdere. Samtidig skaber vi grobund for, at de internationale medarbejderes familier kan få en god start på livet og tilværelsen i et nyt land, lyder det videre.

Modellen, som Varde Kommune og samarbejdspartnerne har udviklet, består af fem pakker med en række skalerbare og fleksible tilbud, der tilrettelægges efter virksomhedens behov og ønsker. Virksomhederne tilbydes blandt andet støtte til rekruttering, sprogundervisning, opkvalificering og onboarding. Og spørger man DI Byggeri er det den helt rigtige vej at gå.

– Hvis vi skal sikre vækst og udvikling i Varde Kommune, er det essentielt, at vi får tiltrukket kvalificeret international arbejdskraft. Befolkningstallet falder, og virksomhederne mangler medarbejdere. Med den nye model bliver det nemmere for de lokale virksomheder at kigge mod udlandet, når de mangler medarbejdere, og det bliver mere attraktivt for de udenlandske kolleger at tage familien med, siger Michael Mathiesen, repræsentant for DI Byggeri Sydjylland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094