23948sdkhjf

Vi mener: Gør noget nyt, mester!

Dette er en leder fra avisen Mester Tidende, der udkommer mandag d. 26. februar.

Idioti er at gøre det samme og forvente, at noget nyt sker. 

I virkeligheden var det vist slet ikke Einstein, der i sin tid sagde de berømte ord, men ikke desto mindre kan pointen jo godt være rigtig. For det er da i bund og grund temmelig idiotisk at forvente nye resultater, hvis man gør det samme igen og igen. Spørgsmålet er så bare, hvad man skal gøre i stedet?

Netop det spørgsmål presser sig på i en tid, hvor kampen om de faglærte hænder kun ser ud til at intensiveres yderligere over de kommende år. 

For gør vi, som vi plejer, kender vi allerede resultatet – en opadgående lønspiral i de fag, hvor manglen er mest udtalt, og et fortsat fald i optaget på de erhvervsskoler, der ellers kæmper en hård kamp for at vende udviklingen.

Siger du nej til alt, der ikke ligner det, du plejer at sige ja til, placerer du dig nøjagtigt samme sted som størstedelen af dine konkurrenter

Derfor ser vi i dette nummer af Mester Tidende nærmere på såvel konsekvenserne af den manglende arbejdskraft som på nogle af de aktører, der prøver at gå nye veje.

Det gælder blandt andet en af landets største byggecenterkæder, der i håb om at udvide rekrutteringsgrundlaget og tiltrække flere kvindelige salgselever har gået stillingsopslagene igennem med en tættekam og luget ud i de maskuline begreber. Og den sjællandske el-installatør, der ligeledes har måttet genoverveje retorikken i jagten på branchens seniorer.

Du kan også blive klogere på de gevinster, der er at høste, hvis du som virksomhedsleder vender blikket fra de traditionelle, udtørrende rekrutteringskanaler og kigger mod kanten af arbejdsmarkedet, hvor omtrent 300.000 hænder står klar til at tage fat. For som Brian Bryrup fra viborgensiske BE Installationer udtrykker det på side 10-11 i nærværende avis, så kan det i en tid med mangel på arbejdskraft være bedre at sige ja til noget end nej til alt.

Og det i sig selv er en vigtig pointe. For siger du nej til alt, der ikke ligner det, du plejer at sige ja til, placerer du dig nøjagtigt samme sted som størstedelen af dine konkurrenter. Og mens I går på medarbejderhugst hos hinanden med stigende lønomkostninger til følge, sikrer branchens nytænkere sig en forlomme i jagten på arbejdskraft.

God rekruttering og god læselyst!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094