23948sdkhjf

Verdens største solcelleanlæg på tag skal opføres i Horsens

Solcellevirksomheden SolarFuture, har landet ordren om at etablere et 35 MW tagplaceret solcelleanlæg på DSV’s nye logistikcenter i Horsens

Logistikgiganten DSV's nye logistikcenter i Horsens, der er opført af DS Flexhal, bliver indehaver af en grøn verdensrekord: Verdens største tagplacerede solcelleanlæg.

Det skriver solcellevirksomheden Solarfuture i en pressemeddelelse. Virksomheden har netop påbegyndt arbejdet, og anlægges forventes at stå færdig i december 2024.

Et solcelleanlæg med lignende produktionsstørrelse ses normalt kun udført ved solcelleparker på jorden, og man skal til udlandet for at finde lignende projekter.

Men selv i sammenligning med de største fra udlandet, herunder Teslas GigaFactory i Nevada, vil elproduktionen fra solcelleanlægget i Horsens overgå de eksisterende installationer i verden. 

Verdens femtestørste bygning

Bygningsmassen på DSV’s logistikcenter er på over 300.000 kvm, et areal der svarer til verdens femtestørste bygning, hvoraf størstedelen af tagfladen bliver dækket af solcellepaneler.

- Det er et skelsættende projekt for både os i Solarfuture, men for hele solcellebranchen generelt. Det er selvfølgelig en kæmpe ære at blive udvalgt til at opføre verdens største tagplacerede solcelleanlæg, som vi glæder os til at levere, og vi har sammensat et team af specialister, så vi forventer en forholdsvis hurtig installation, så længe logistikken spiller, siger Mads Christensen, adm. direktør i Solarfuture ApS, i den udsendte pressemeddelelse.

Kort om projektet

Samlet effekt på solcelleanlægget: 35 MWp

Årlig produktion: 33,15 GWh

CO2-besparelse: 5.300 ton CO2 pr. år

Montage-system: Ballastsystem

Placering: Øst/Vest for optimal jævnproduktion over hele døgnet

Kilde: Solarfuture

Og netop logistikken er den største udfordring i etableringen af det næsten 300.000 kvm store solcelleanlæg. 

- Planlægningen af selve installationen af solcelleanlægget har selvfølgelig været i fokus under hele projekteringsperioden, men faktisk oplever vi at sammensætningen af logistikken har været den mest udfordrende faktor. Logistikcenteret modtager dagligt over 1.000 lastbiler, så at få leveret komponenter til verdens største tagplacerede solcelleanlæg, har krævet stort fokus at få skemalagt korrekt, siger projektchef Jens Christian Sørensen.

Den årlige produktion af grøn strøm forventes at ligge på over 33 GWh, hvilket svarer til husstandsforbruget for ca. 7.300 husstande, eller 6 pct. af det samlede strømforbrug i Horsens Kommune. Ligeledes vil solcelleanlægget spare DSV for over 5.300 ton CO2-udledning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078