23948sdkhjf

Stark lukker sydfynsk forretning

Landets største trælastkæde samler kræfterne i Svendborg, hvor to byggecentre bliver til et

Der er sket meget i det sydfynske, siden Stark i 2020 meddelte, at trælastkæden havde købt XL Byg Jens Schultz, og dermed kom op på tre forretninger i Svendborg. Kort efter overtagelsen blev en af de nyindkøbte forretninger lukket, og snart har landets største trælastkæde blot et enkelt byggecenter i den sydfynske købstad.

Ved udgangen af marts samler Stark således sine aktiviteter i byen, når forretningen på Rødeledsvej lægges sammen med forretningen på Odensevej, der i samme ombæring udvides, og som fremover vil være kædens eneste lokation i Svendborg.

- Vi samler vores aktiviteter for at skabe et byggecentrum i Svendborg, hvor vi på én lokation kan tilbyde kunderne det bredeste og dybeste vareudvalg, høj service og adgang til rådgivning. Da størstedelen af kunderne i dag henvender sig på Odensevej og vores udkørselsforretning i forvejen ligger her, har det været naturligt for os at udvide på dén adresse, siger Søren Lysemose, direktør i Stark Svendborg.

Forretningen på Rødeledsvej har sidste åbningsdag mandag d. 1. april 2024.

Hård kamp om kunderne

Der har da også været hård rift om kunderne i det sydfynske, siden landets tre største byggecenterkæder under pandemiens efterspørgselsamok for alvor satte ind i området.

Mindre end en måned efter Konkurrencestyrelsen i februar 2021 gav Stark grønt lys til opkøbet af XL Byg Jens Schultz’ tre trælaster i Marstal, Rudkøbing og Svendborg, samt et byggemarked på Svendborg Havn, meddelte Davidsen, at man planlagde en nålestiksoperation med åbningen af et salgskontor. Et halvt år senere lød det, at salgskontoret skulle erstattes af en nybygget, sydfynsk trælast, og nogenlunde samtidig landede nyheden om, at også Bygma havde planer om at opføre et nyt byggecenter i byen.

– Der er god gang i byggeriet i Svendborg og vil forhåbentlig være det i nogle år frem, og samtidig har byen en vis størrelse og et stort opland. Så vi har vurderet, at der er gode muligheder for os dernede, sagde Klaus Hadsbjerg, adm. direktør for Bygmas danske forretning, i den forbindelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094