23948sdkhjf

Byggevaregigant får ny topchef

Saint-Gobain Denmark nyudnævnte adm. direktør landede sit første direktørjob hos Velux som 26-årig

Mick Schou Rasmussen skal fremover stå i spidsen for den franske byggevaregigant Saint-Gobains danske gren og overtager posten som adm. direktør for Saint-Gobain Denmark.

Han kommer dermed til at stå i spidsen for de kommercielle aktiviteter for de tre varemærker Gyproc, Isover og Weber. Han bliver ligeledes en del af den nordiske ledelse i Saint-Gobain koncernen.

- Mick Schou Rasmussen har tilbragt hele sin karriere i byggebranchen. Han har stor erfaring med ledelse, strategiske forandringsprocesser og opbygning af nye forretningsområder og partnerskaber for både producerende og rådgivende virksomheder i Danmark og internationalt, siger Peter Møller, adm. direktør for Saint-Gobain i Norden og Baltikum, i en pressemeddelelse.

Saint-Gobain-koncernen og Saint-Gobain Denmark

  • Saint-Gobain blev grundlagt i Frankrig i 1665, og en af de første store ordrer var spejlene til spejlsalen på Louis XIV’s slot i Versailles
  • Weber, Isover og Gyproc hører under Saint-Gobain koncernen, som dermed er blandt verdens største producenter af materialer til byggeindustrien
  • Saint-Gobain havde i 2022 på verdensplan en omsætning på 51,2 mia. euro (381 mia. kr.)
  • Saint-Gobain Isover i Vamdrup producerer glasuld med op til 75 pct. genbrugsglas alt efter hvor meget genbrugsglas, der er tilgængeligt
  • Saint-Gobain Weber har fire produktionssteder i Danmark, med hovedkontor i Karlstrup tæt ved København. Weber producerer mineralsk baserede byggematerialer til blandt andet opmuring, pudsning og overfladebehandling, facadeisolering, gulvopbygning og til vådrum. Alle produkter er fremstillet af naturlige råstoffer som ler, sand, kalk og cement
  • Saint-Gobain Gyproc producerer gipsplader og letvægtsbyggesystemer til byggebranchen. Systemerne er baseret på stål og gips

- Han er med andre ord den helt rigtige til at sikre fortsat vækst for Saint-Gobain i Danmark på et marked i konstant forandring og med et stort fokus på den grønne omstilling, fortsætter Peter Møller.

Mick Schou Rasmussen overtager direktørposten efter Florent Pouzet.

Direktør som 26-årig

Mick Schou Rasmussen er uddannet cand.merc. i Finance & International Business fra Aarhus Universitet.

Han blev som 26-årig udnævnt som direktør for Velux i Rumænien, og det blev startskuddet til en 17 år lang karriere inden for strategi, ledelse og opbygning af nye forretningsenheder. Blandt andet som adm. direktør for Velux Danmark, med direktørstillinger for virksomhedens forretninger i flere østeuropæiske markeder og som adm. direktør for Velux i Storbritannien og Irland.

I 2021 blev Mick Schou Rasmussen udnævnt som koncerndirektør for Swecos samlede arkitektforretning med ansvar for i alt 330 medarbejdere.

Vækst med bæredygtigt fortegn

Som adm. direktør for Isover, Weber og Gyproc i Saint-Gobain Denmark skal Mick Schou Rasmussen videreføre en dagsorden og strategi, der dels handler om at kunne tilbyde kunderne produkter og løsninger. Dels om omstillingen til mere bæredygtigt byggeri, herunder cirkulær produktion af nye byggematerialer.

- Bæredygtighed og cirkularitet er ikke noget, der sker i løbet af en nat; det kræver innovation og som oftest samarbejde med mange led i byggeriets værdikæde. Den rejse har Saint-Gobain Denmark været i gang med længe, og det arbejde er noget af det, jeg glæder mig meget til at være med til at bygge videre på, siger Mick Schou Rasmussen.

SAINT-GOBAIN Denmark A/S
Regnskabsår 2022 2021
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 1512,1 1228,9
Bruttofortjeneste 392,1 285,1
Resultat af primær drift 100,3 28,8
Resultat før skat 135,8 44,2
Årets resultat 114,5 39,6
Balancestatus 997,3 907,7
Egenkapital 500,6 421,3
Antal ansatte 478 457
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095