23948sdkhjf

- Det er enormt positivt: Ventetid på byggesagsbehandling falder

Lavere byggeaktivitet kan forklare de kortere ventetid på behandling af byggesager, påpeger direktør i DI Byggeri

For første gang i syv år er de kommunale ventetider på byggetilladelser faldet. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri. 

- Det er enormt positivt, at kommunerne har nedbragt ventetiden på at få en byggetilladelse i hus, siger Anders Stouge, direktør i DI Byggeri, i en pressemeddelelse om udviklingen.

Sagsbehandlingstiderne faldt i gennemsnit fra 75 til 64 dage fra 2022 til 2023. 

I samme periode er er antallet af kommunale byggesager faldet med 15 pct., som skal ses i lyset lavere byggeaktivitet, der er ramt at stigende renter, og det kan ifølge Anders Stouge forklare de kortere ventetider.

- Byggeaktiviteten har været faldende og kommunerne har dermed også haft færre byggesager at behandle. Jeg havde derfor også forventet, at sagsbehandlingstiderne ville tage et dyk i år, siger han.

Kommunale forskelle

Der er dog stadig store kommunale forskelle, når det kommer til sagsbehandlingstiderne. 

Odder Kommune skiller sig ud med landets korteste ventetid på kun fem dage, mens Frederikssund repræsenterer den modsatte ende af skalaen med en gennemsnitlig ventetid på 193 dage. 

På trods af at byggesagsbehandlingstiderne er faldet for alle typer af byggesager, så ligger byggesagsbehandlingstiderne samlet set fortsat over kommunernes egne servicemål.

- Så store forskelle i ventetiderne understreger et klart potentiale for forbedring i de kommuner, der kæmper med lange sagsbehandlingstider, siger Anders Stouge.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125