23948sdkhjf

Lidt af en mavepuster: Asbestfund fordobler pris på renovering

Tagrenoveringen på Munkekærskolen i Solrød Kommune bliver væsentligt dyrere efter asbestfund

Der skal væsentligt flere penge op ad lommen for at betale for udskiftning af de gamle og nogle steder utætte tage på Munkekærskolen i Solrød Kommune. 

Det skriver kommunen selv i en udsendt pressemeddelelse.

Beslutningen om en udskiftning traf byrådet sidste år, men i forbindelse med opstart på opgaven i januar i år er der konstateret asbest i tagplader og støv i ubenyttede tagrum. 

Det har gjort genudbud nødvendigt "for at sikre den helt rette håndtering af det fundne asbest", lyder det. 

Og tagrenoveringen ser altså i den forbindelse ind i en "betragtelig ekstraudgift", som kommunen selv formulerer det. 

Mere konkret kommer det ifølge kommunen "formentlig" til at koste cirka  25 mio. kr. oven i de 15 mio. kr., som byrådet allerede har bevilget. 

- Det er lidt af en mavepuster med så stor en ekstraregning, men der er ingen vej udenom. Arbejdet skal selvfølgelig udføres af folk, der er eksperter på området, så det sker på en sikker måde for både elever, ansatte og håndværkere, og det koster en hel del ekstra penge, siger Regine Hovmøller (LA), formand for Familie- og uddannelsesudvalget.

Udbud på vej

Tagudskiftningen forventes udbudt i starten af marts 2024. Udbuddet her vil også indeholde, at en af tagfladerne gøres klar til, at den i fremtiden muligvis kan anvendes som uderum. Den del forventes at koste lige under fire mio. kr. 

I alt løber den samlede udgift til tagudskiftningen således formentlig op i cirka 44 mio. kr. Pengene finansieres ifølge pressemeddelelsen af kassebeholdningen.

Hele tagudskiftningen er en del af en udvidelse af Munkekærskolen, som omfatter en tilbygning mellem udskolingen og mellemtrinnet. Det har byrådet besluttet at sætte lige under 18 mio. kr. af til på mødet i januar. 

- Renoveringen og udbygningen af Munkekærskolen har været undervejs længe, og i byrådet er vi enige om, at vi ikke vil gå på kompromis med kvaliteten af det færdige projekt, siger Regine Hovmøller.

En del af den samlede plan indeholder også en renovering af det nuværende skolekøkken. Den del er der dog endnu ikke frigivet penge til. 

Planen er, at det samlede projekt med udbygning, tagudskiftning og renoveringen af skolekøkkenet står færdigt til skoleårets start i august 2025.

Selve tagudskiftningen ventes at strække sig over ni måneder med opstart i midten af maj 2024 og frem til starten af februar 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.86