23948sdkhjf

Trælastkæmpe slår nye, norske døre op

Stark fortsætter den norske ekspansion med ny butiksåbning og flere i støbeskeen

Stark Groups norske kæde, Neumann Bygg, har netop slået dørene op til den ny forretning i Kristiansand, og flere er på tegnebrættet.

Det oplyser den danske trælastkæmpe i en pressemeddelelse.

Den nye forretning i Kristiansand strækker sig over 9.000 kvadratmeter og inkluderer blandt andet, et showroom og en trælast på 3.500 kvadratmeter med en 8 meter bred kørebane, der skal sikre de professionelle håndværkere nem og effektiv adgang til byggematerialer.

Bygningen er BREEAM-NOR v6.0 certificeret og har opnået en “Meget God” rating, hvilket ifølge Stark placerer byggeriet i den øverste kvartil af miljøvenlige nye bygninger i Norge. BREEAMs vurderingsproces har evalueret bygningens indkøb, design, konstruktion og drift i forhold til bæredygtighedsbenchmarks inden for områder som energi, materialer og affald.

Ifølge Stark rummer det nye buggeri funktioner som solceller, fjernvarme, bæredygtige materialevalg og et arbejdsmiljø optimeret til lys og luftkvalitet. I byggeperioden blev mere end 90 pct. af alle byggematerialer affaldssorteret, og udendørsbelysningen er designet til at minimere indvirkningen på det lokale dyreliv ved at forhindre lysudslip ud over grunden.

Neumann Bygg planlægger yderligere udvidelser, herunder nye forretninger i Stavanger i april og Slemmestad, nær Oslo, i maj.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109