23948sdkhjf

Medaljeregn over nye brolæggere

Tre af forårets svendeprøver sikrede medaljer til de nye brolæggersvende

Forårets afslutning på brolæggeuddannelsen resulterede i en sjælden medaljeregn, hvor tre af ti svendeprøver blev belønnet med metal.

Det oplyser Brolægningssektionen under DI Byggeri i en pressemeddelelse.

På Next Uddannelser i København modtog sidste års Danmarksmester i Skills, Micke Graversgaard, en flot bronzemedalje for sin svendeprøve, mens svendeprøverne på Learnmark Horsens kastede både en sølv- og en bronzemedalje af sig til henholdsvis Jan Bargsteen Oxland og Martin Andersen.

- Det var nogle rigtig flotte opgaver der blev afleveret, og de 5 nye svende på Learnmark vil selvfølgelig være i arbejde fra mandag i næste uge, da der er meget stor mangel på brolæggere, sagde viceoldermand i Brolæggerlauget i DI Byggeri, Carsten Grumsen, ved overrækkelsen af svendebrevene på Learnmark Horsens.

Her blev Martin Andersen fra Ribe Brolægning ved Flemming Hansen hædret med en bronzemedalje, mens Jan Bargsteen Oxland fra laugsfirmaet Ankersø Brolægning ApS i Esbjerg opnåede en helt usædvanlig flot medalje af sølv – fagets højeste udmærkelse.

Stolt mor til danmarksmester

På Next Uddannelser i København blev der ligeledes færdiguddannet 5 nye svende, og oldermand Claus Johnsen fra Brolæggerlauget i DI Byggeri kunne med stor tilfredshed konstatere, at alle medaljer blev høstet af laugsfirmaer, da Danmarksmesteren fra Skills 2023, Micke Graversgaard fra Dybdal Brolægning ApS i Næstved, modtog en bronzemedalje for en særdeles veludført svendeprøve. Til stor glæde for en af dagens særlige gæster.

- Jeg er superstolt over, at han er nået så langt. Jeg håber, at han vil fortsætte i faget og måske uddanne sig mere, fortæller Mickes mor, Lene Graversgaard, og fortsætter:

- Han er en god søn, som elsker at gå videre, måske som bygningskonstruktør. Men lige nu skal han tjene lidt penge og så må vi se, hvad fremtiden bringer.

Forårets praktiske opgave på 16 timer var en overkørsel til boligområde, som med håndlangerassistance skulle sættes med brostenskanter og udfyldning med chaussésten i halvkryds med vinger og buer. Og alle svendene i både København og Horsens fik ifølge Brolægningssektionen sat de 171 brosten og 1.172 chaussésten lige præcis, hvor de skulle stå.

Brolæggeruddannelsen 

Man kan blive brolægger på fire skoler i Danmark, nemlig NEXT Uddannelser København, Learnmark Horsens, Aarhus Tech og Roskilde Tekniske Skole. 

Uddannelsen tager godt 3 år, hvor man veksler mellem skoleophold og læreplads i en brolægningsvirksomhed. 

Bagefter er det muligt at læse videre til for eksempel bygningskonstruktør.

Brolægningssektionen, DI Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094