23948sdkhjf

Region smider skandaleramt italiensk hospitalsbygger på porten

Region Hovedstaden skal ud og finde en ny totalentreprenør til at færdiggøre Nyt Hospital Bispebjerg. Byggeriet bliver yderligere to-tre år forsinket, lyder forventningen

Byggeriet af et nyt akuthus på Nyt Hospital Bispebjerg i København har i lange perioder gennem det seneste år stået helt stille. Og nu har Region Hovedstaden fået nok.

Bygherren har derfor i dag ophævet kontrakten med den italienske totalentreprenør Rizzani de Eccher (RdE), som har været tilknyttet byggeriet i knap fire år.

Beslutningen får ifølge regionen store konsekvenser, både for økonomien og tidsplanen, som forventes at blive yderligere to-tre år forsinket, fremgår det af en orientering fra regionen, som Licitationen har set.

- Jeg er skuffet og rigtig ærgerlig over det her, for vi har gang i et kæmpestort byggeprojekt på Bispebjerg, som skal komme patienter og medarbejdere til gode. Og det er et vigtigt projekt, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) til Licitationen.

Byggeriet af Nyt Hospital Bispebjerg har igennem en længere periode været ramt af problemer og er allerede mere end tre år forsinket.

Samtidig er kvaliteten i det udførte arbejde ifølge bygherren faldet markant, selv om Rizzani de Eccher, da de blev udpeget til opgaven, var kendt som en stor, hæderkronet virksomhed, som blandt andet havde bygget Frederikssundsbroen i Danmark.

Det seneste budget for Nyt Hospital Bispebjerg er på knap 4,7 mia. kr. i løbende priser plus et fortroligt beløb til reserver.

Og på nuværende tidspunkt står det hen i det uvisse, hvad de økonomiske konsekvenser af den ophævede kontrakt bliver.

Bygherren går nu i gang med at undersøge, hvordan byggeriet kommer hurtigst muligt tilbage på sporet.

Region smider skandaleramt italiensk hospitalsbygger på porten: - Det får store konsekvenser

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11