23948sdkhjf

Opgraderet akustikløsning til lofterne

Skive-virksomhed har udviklet akustikløsning med fokus på genanvendelse og nem montage

Gennem et års tid har virksomheden Forzes fra Skive markeret sig med en opgraderet udgave af akustikloft-løsningen Soundcut. En opgradering, som ifølge virksomheden ikke blot markerer et teknologisk fremskridt, men også et skarpt skift mod bæredygtighed og mere omkostningseffektive byggematerialer.

- Træbeton har oplevet stigende popularitet som loftmateriale, men traditionelt har de fleste nyetablerede loftløsninger været cementbaserede. Forzes' ambition med Soundcut var at ændre denne praksis og tilbyde en mere miljøvenlig og tidsbesparende løsning, der også kunne konkurrere prismæssigt med cement, fortæller Carsten Rønberg, CEO i Moland Group, som Forzes er en del af.

- Målsætning har været at kunne tilbyde et pålideligt produkt med større styrke og fasthed end første gang, vi gik i markedet med Soundcut. For at kunne det, har vi tilføjet tre procent mere magnesit for at få mere styrke, fortæller Carsten Rønberg, og tilføjer, at hele 35 pct. af magnesitten kommer fra genbrugte restvarer, gamle plader og fraskær.

- Soundcut er samtidig blevet opdateret med en forbedret EPD. Det styrker Soundcuts position yderligere som et rigtig godt alternativ – særligt i byggerier, hvor skærpede klima- og miljøkrav indgår, siger Carsten Rønberg i en pressemeddelelse

Loftpladerne fra Forzes fremstilles hos KCS i Østrig, som også producerer og genanvender Soundcuts akustikforgænger Heradesign. Fabrikschefen Harald Oberscheider har haft en central rolle i opgraderingen af Soundcut:

- På fabrikken har vi implementeret et genbrugssystem til genvinding af bindemidler fra træuldsloftpaneler som Soundcut og Heradesign. Det er magnesitbaserede bindemidler, som vi genindfører i produktionsprocessen. Det er en proces, der har resulteret i væsentlige reduktioner i CO2-emissioner og mindsket behovet for nye råmaterialer, oplyser Harald Oberscheider.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147