23948sdkhjf

Lærlinge får håndværket ind under huden i børnebogs-by

Fremtidens håndværkere inviteres til at deltage i opbygningen af fem minihuse, som bliver en del af et kreativt univers i Frilandsmuseet Inspireret af Ole Lund Kirkegaards bøger

Fem små huse, som bliver en del af et helt nyt kreative univers ved navn Frøsnapperbyen. Det skal lærlinge fra Nexts erhvervsuddannelser i år være med til at opbygge og ad den vej få de traditionelle bæredygtige byggeprincipper ind under huden.

Frøsnapperbyen er et 18.000 kvm stort legeunivers på Frilandsmuseet, som kommer til at stå klar til leg den 14. juli 2024. Byen bliver indrettet med legemiljøer inspireret af Ole Lund Kirkegaards forfatterskab, blandt andet de ovennævnte fem minihuse, der kommer til at hedde Husene på Remouladegade.

Husene på Remouladegade, som lærlingene fra Next skal være med til at bygge, kommer ikke kun til at afspejle Ole Lund Kirkegaards magiske univers. De er også inspireret af autentiske huse, som de så ud i 1960-1970’erne, som er den tid, bøgerne udspiller sig i. 

Lærlingene får derfor kendskab til de traditionelle bygningsmetoder, som museets samling repræsenterer. Dengang var husene bygget med materialer som mursten, kalkmørtel og ler og malet med linoliemaling. 

- Frilandsmuseet vil gerne medvirke til at uddanne og inspirere nye generationer af håndværkere til at bygge mere traditionelt og bæredygtigt. Derfor er vi glade for, at Tømmerhandler Johannes Fogs Fond har gjort det muligt for os, at invitere byggefagenes uddannelser til at deltage i opbygningen af Husene på Remouladegade, siger museumschef for Frilandsmuseet, Henriette Dudek Povlsen, i en pressemeddelelse.

- Vi håber at projektet kan være med til at flere unge håndværkere får kendskab til traditionelle og bæredygtige materialer og håndværk, tilføjer hun.

Forskellige forløb

For kendere Ole Lund Kirkegaards bøger kan det tilføjes, at husene på Remouladegade kommer til at ligne dem, der tilhører karaktererne Hr Storm, Ivan Olsen, Bageren, Carl Emil og hans mor - og der kommer sågar også en version af Café Den Blå Havkat. 

Indvendigt udføres husene som legehuse, men kommer til at ligne miniudgaver af rigtige huse med alt, hvad de indeholder. Samtidig er husene fyldt med sjove proportioner og et vigtigt aspekt ved husene er, at de alle får et magisk-realistisk twist, der byder børnene og andre barnlige sjæle op til leg.

De første elever besøgte museet i efteråret 2023, hvor de fik indblik i det klargørende arbejde. Byggeriet er netop startet og herfra vil der være forskellige forløb for eleverne af 2-4 ugers varighed frem til vinteren 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.09