23948sdkhjf

Godt nyt: Masser af danskere vil renovere fritidsboligen

Ny undersøgelse afslører stor renoveringslyst bland danske fritidsboligejere

Mere end hver tredje danske fritidsboligejer går med renoveringstanker. Det viser en ny undersøgelse foretaget af vinduesgiganten Inwido, der i Danmark står bag blandt andre Outrup Døre og Vinduer.

Vindueskoncernen har spurgt mere end 3.300 boligejere i Nordeuropa, om de planlægger at foretage en betydelig renovering af deres fritidshus, og her svarer 44 pct., at det vil de gøre inden for de næste fem år, mens det i Danmark altså gælder for mere end hver tredje.

Hos Outrup Vinduer & Døre, der sælger mange dør- og vinduesløsninger til netop fritidsboliger, har man fulgt med i det danske boligmarked og set, hvordan rekordmange danske sommerhuse skiftede ejer under pandemien. Derfor er man heller ikke overrasket over tendensen.

- Det er ikke unormalt, at man som ny ejer gerne vil sætte sit eget præg på sit fritidshus. Derfor undrer det os ikke, at mange ønsker at renovere deres fritidsbolig efter de mange ejerskifter under pandemien, siger Jan Kampman, salgschef i Outrup Vinduer & Døre i en pressemeddelelse.

Ifølge salgschefen oplever virksomheden en generel tendens til, at danskerne også i stigende grad investerer flere penge i deres sommerhuse og prioriterer langtidsholdbare kvalitetsmaterialer og tidløse detaljer.

- Men vi har også mange slutbrugerkunder, der under renoveringen ønsker at genskabe eller bibeholde sommerhusets æstetik. Det kan for eksempel være et stråtækt sommerhus, der skal have klassiske bondehusvinduer eller et 60’er hus, som skal have udskiftet en skydedør med glas fra gulv til loft. Og så ser vi, at flere ønsker specifikke farver på rammerne, så deres fritidshus passer ordentligt ind i omgivelserne og efterspørger hængsler i forskellige finish, fortæller Jan Kampman.

Har lært af energikrisen

Hos Outrup har man samtidig oplevet, at de stigende energipriser har skubbet gang i renoveringslysten og sat sit aftryk på efterspørgslen på lavenergiruder til fritidsboliger, som af mange benyttes uden for sommersæsonen eller som helårsboliger. Og selvom efterspørgslen har været særligt stor under energikrisen, forventer vinduesproducenten ikke, at det fokus vil forsvinde lige foreløbigt – tværtimod.

- Energikrisen har for alvor bidraget til at tydeliggøre, hvor væsentlig en rolle en energioptimeret bolig kan spille i forhold til økonomien. Det er en bevidsthed, der ikke forsvinder igen, og derfor er det langt fra usandsynligt, at de 44 procent af fritidsboligejerne, der planlægger renovering af fritidsboligen inden for de næste fem år, har energirenovering for øje – eksempelvis dør- og vinduesudskiftning, vurderer Jan Kampman.

Undersøgelsen fra Inwido viser da også en sammenhæng mellem efterspørgslen på lavenergiruder hos Outrup og boligejernes prioriteter, da 45 procent af danskerne nævner energieffektivitet som den største grund til at skulle udskifte vinduer og døre inden for de næste to til fem år, mens tallet for Nordeuropa er på 42 procent.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109