23948sdkhjf

Styrelse sender løftet pegefinger efter flere lovbrud

For mange firmaer pynter sig med lånte fjer i annonceringssammenhæng, lyder det fra Sikkerhedsstyrelsen

Sikkerhedsstyrelsen, der tidligere på ugen kunne melde om en bekymrende stigning i sager om arbejde udført uden påkrævet autorisation, sender nu en løftet pegefinger.

For også på annonceringsfronten er der problemer.

Sidste år modtog styrelsen således 134 anmeldelser, hvor virksomheder er meldt for at annoncere med at have en autorisation uden reelt at have en. Året før i 2022 blev der modtaget 98 anmeldelser.

- Antallet for hvor mange der udgiver sig for at have en autorisation, er vi ikke bekendt med. Vi kan se, at antallet af anmeldelser er svingende fra år til år. Vi opfordrer derfor alle til at anmelde uautoriseret arbejde samt virksomheder, der annoncerer i strid mod autorisationsloven til os, når de oplever det, siger Evy Boe Madsen kontorchef i Sikkerhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Du kan anmelde uautoriseret arbejde til Sikkerhedsstyrelsen, hvis du har oplevet, at en uautoriseret virksomhed har udført eller annonceret med at kunne udføre el-, vvs-, kloak- eller gas-arbejde, der kræver en autorisation.

Ifølge § 25 i autorisationsloven må en virksomhed, der ikke har en autorisation, ikke annoncere eller foretage sig noget, der kan vække forestilling om, at virksomheden har en autorisation eller godkendelse. Kravet om at have en virksomhedsautorisation eller -godkendelse for at udføre visse service- og installationsopgaver gælder indenfor henholdsvis el, vvs, kloak og gas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128