23948sdkhjf

Erhvervsskole satser på samarbejdet

Erhvervsskolen Mercantec har sat ind på at styrke samarbejdet med praktikvirksomhederne. For de er afgørende i uddannelsen af fremtidens struktører, mener man her

På struktøruddannelsen på Mercantec i Viborg var der grund til at glæde sig, da Børne- og Undervisningsministeriet for nyligt offentliggjorde resultaterne af en ny undersøgelse.

Her svarede landets praktikvirksomheder på, hvor tilfredse de er med erhvervsskolerne og deres elever, og i en pressemeddelelse oplyser Mercantec, at skolens struktøruddannelse sikrede sig en topplacering med en score på 8,44 på en skala fra 1 til 10.

- Jeg er glad for, at virksomhederne ser Mercantec som en god samarbejdspartner, når der skal uddannes nye håndværkere. Vi ønsker netop at styrke relationen til dem, siger Kristine Lund, uddannelsesleder på Bygge & Anlæg, Mercantec.

En langsigtet indsats

Spørger man Kristine Lund, så er virksomhedernes tilfredshed formentligt et resultat af langsigtet indsats og en række bestræbelser på at styrke samarbejdet mellem skolen og de virksomheder, der påtager sig rollen som læreplads. Skolen har blandt andet ansat en lære-praktikpladskonsulent, som løbende opsøger virksomheder og lærlingene for at sikre uddannelsen af morgendagens svende.

- Struktørfaget er et specialistfag. Man skal kunne lave og fortolke tegninger, forstå komplekse byggeprocesser og håndtere avanceret udstyr. For at kunne løfte det ansvar må man kombinere sin viden fra skolebænken med praktisk erfaring fra et lærepladsophold. Derfor er vores samarbejde med aftagervirksomhederne afgørende, siger John Hansen, uddannelseschef på erhvervsskolen Mercantec.

Mercantecs personale bestræber sig desuden på at holde en åben dialog med lærepladserne, sådan at eventuelle misforståelser kan håndteres, inden de risikerer at udvikle sig i uheldig retning og spænde ben for praktikforløbet.

Desuden afholder skolen såkaldte mester-arrangementer i dens struktør-team, hvor mestrene kan komme på besøg på skolen og se, hvad lærlingene arbejder med på skolebænken. De kan tale med lærlingenes undervisere, og parterne får mulighed for at opbygge en stærk relation til hinanden med fokus på elevens læring i centrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078